Instalacja DSPAck. PROBLEM

0

Witam instaluje DSPAck 2.33 dla Delphi7 i mam problem poniewaz gdy odpalam plik DirectX9_D7.dpk to najpierw wyskakuje mi komunikat 'Cannot find resource file C:....\packages\DirectX9_D7.res ale naciskam OK i przechodzi dalej potem gdy nacisne install to komp chwile niby cos robi , a na koncu wyskakuje komuikat 'Package C:....\Projects\Bpl\DirectX9_D7.bpl can`t be installed because it is not a design time package. POdkreslam ze dopisuje sciezki DirectX9 i DSPack do Search ale to nic nie daje.Jak to sie instaluje??

0

najpierw krótki kurs angielskiego, potem czytania a na końcu myślenia!! Masz plik install.txt lub instal.html to go najpierw przeczytaj!! A co do błędu to dokładnie pisze co jest grane

0

Dobra nie podniecaj sie tymi lekcjami.I lepiej nic nie pisz jak masz takie tepe odpowiedzi. Bo zauwazylem u kazdego nabijasz se tylko posto .A tak na serio to zapewne gowno wiesz.

0

Akurat kolega Misiek ma racje. Trzeba wykazac choc minimum checi i przeczytac readme.txt [diabel].

0

Wiem do czego służy readme.htm i orzeczytalem go na samym poczatku.I robilem tak jak tam pisze ale blad dalej wystepuje .Rozumiecie 'KOLEDZY'

0

to widac nie bardzo umiesz czytac :[

4- Install Design Package (DSPackDesign_Dx.dpk) from the "packages" directory.
Bo pisze zeby instalowac DSPackDesign_D7.dpk [!!!]

0

JAk robie wlasnie punkt 4 to wyskakuje za to błąd ze file not found i zatrzymuje si ena linijce {$I jedi.inc}. Do tego potrzebne jest JEDI?? BO tam nic o tym nie pisze w readme

0

Bardzo dziwne. Przed chwila instalowalem ten pakiet i nie bylo zadnych problemow. Plik Jedi.inc jest w podkatalogu ..\Src\DirectX\ . Poszukaj na stronie
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=53131 tam powinna byc najnowsza wersja (2.3)

0
DSPack napisał(a)

JAk robie wlasnie punkt 4 to wyskakuje za to błąd ze file not found i zatrzymuje si ena linijce {$I jedi.inc}. Do tego potrzebne jest JEDI?? BO tam nic o tym nie pisze w readme

zapewne masz plik DSPackDesign_D7.cfg i tam masz poustawiane sciezki ktore zastepuja te domyslne... i stad niewlasciwa sciezka do jedi.inc ... sprobuj zmienic nazwe na DSPackDesign_D7.~cfg i uruchom ponownie DSPackDesign_D7.dpk ... powinno pomoc...

0

zobacz tępa blaszko co sam napisałeś " ...kiedy nacisne INSTALL ... wyskakuje komuikat ... can`t be INSTALLED ..." to jak nie install to pewnie build!!

DSPAck napisał(a)

Wiem do czego służy readme.htm i orzeczytalem go na samym poczatku.I robilem tak jak tam pisze ale blad dalej wystepuje .Rozumiecie 'KOLEDZY'

ale po przeczytaniu na pewno nie występuje ten błąd, który podałeś w pierwszym poście

DSPack napisał(a)

Dobra nie podniecaj sie tymi lekcjami.I lepiej nic nie pisz jak masz takie tepe odpowiedzi. Bo zauwazylem u kazdego nabijasz se tylko posto .A tak na serio to zapewne gowno wiesz.

a nastepnym razem zanim coś takiego napiszesz to rusz tą swoją mózgownicą i nie kozacz, bo to ty masz problem a nie ja

0

To rozwiąże Twój problem:
http://4programmers.net/Forum/256244?h=DSPack#256244
albo po prostu kliknij DSPackDesign_D7 tylko najpierw jak masz już namieszane usuń pliki z \Borland\Delphi7\Projects\Bpl i zainstaluj ponownie komponent.

P.S. Czy ten temat nie wyląduje w Newbie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1