Modalny MessageBox

0

Witam..
przepraszam jesli temat byl gdzies na forum..szukalem ale nie moglem znalezc :/..
mam forma i przycisk, gdy klikam na przycisk pokazuje mi sie messagebox i jak zrobic aby messageBox byl modalny??
pozdrawiam

0

hmm.. a to żeś mnie zagiął [green]
tak się dziwnie składa, że messagebox zawsze jest modalny :]

0

Włącz do parametru uType flagę MB_APPLMODAL

// dopisane do postu powyżej: hmm...faktycznie... wiec nie wiem właściwie po co taką flagę podają na MSDN-ie :P

0

wielkie dzieki
messagebox nie zawsze jest modalny!!
w uType ustawilem MB_TASKMODAL bo uchwyt mam null
wielkie dzieki za podpowiedz ;)
pozdrawiam

0

Aaa, no to nie mów, że nie zawsze jest modalne!
Tylko jak wstawisz uchwyt jako NULL to jest modalne dla bodajże pulpitu a nie Twojego programu! Ale nadal modalne :>

0

Aaa..to sorrki :p...moj blad..jednakze dzieki ze szybka odpowiedz...czego to sie czlowiek nauczy na forum to nie przepadnie!!
pozdrawiam

0

Juz wiadomo czemu MessageBox jest domyślnie modalny :) :

MSDN napisał(a)

MB_APPLMODAL is the default if neither MB_SYSTEMMODAL nor MB_TASKMODAL is specified.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1