MessageBox i przyciski.

0

Jak zrobić MessageBox-a z przyciskami "Tak" "Tak na wszystkie" "Nie" "Anuluj", tak aby program rozpoznał co było wciśnięte? Wiem że id przycisku jest liczbą i można go łatwo odczytać, tylko że ne znalazłem kodu "Tak na wszystkie" i nie wiem jak te przyciski pokazać razem (nie ma czegoś takiego jak MB_YesNoYesToAllCancel). Mam nadzieję, że nie muszę tworzyć nowej formy z przyciskami, bo jak na razie widzę tylko takie wyjście.

0

Bo w messagebox nie ma takiego przycisku - krotka pilka.

0

http://4programmers.net/file.php?id=325
to powinno pomóc
na 4p jest też art o tym jak dynamicznie pozamieniać totalnie wszystko w okienku modalnym przed jego pokazaniem - ale nie mogłem znaleźć

0

ha, ha. Podany plik nie znajduje sie na serwerze.

0

Ja osobiście używam programu "MessageBox C++ by Daniel Monteiro" :)
Ustawiasz tekst i wybór ikony i przycisków i generujesz kod dla Delphi lub C++
Ale tu masz link do programiku:
http://www.torry.net/tools/code/codegen/createmessagebox.zip

i inne: :)
http://www.torry.net/apps/utilities/network/aamsgbox.zip
http://www.torry.net/tools/code/codegen/dma.zip
http://www.torry.net/vcl/dialogs/msgboxes/vkmsgbox.zip
http://www.torry.net/vcl/dialogs/msgboxes/CheckMessageBox.zip

0
maniek_2 napisał(a)

ha, ha. Podany plik nie znajduje sie na serwerze.
To chwilowy błąd w kodzie - oto adres bezpośredni:
http://4programmers.net/download/1034164997.zip

0

wystarczy napisac to tak

 MessageDlg('tekst',mtConfirmation,[mbYes,mbNo,mbYesToAll,mbAbort],0)

okienko zwraca jedna z wartości: mrYes,mrNo,mrYesToAll,mrAbort. wiec ifem bardzo latwo jest wychwycic co okno zwraca.</delphi>

0
Gothmog_ napisał(a)

wystarczy napisac to tak

 MessageDlg('tekst',mtConfirmation,[mbYes,mbNo,mbYesToAll,mbAbort],0)

okienko zwraca jedna z wartości: mrYes,mrNo,mrYesToAll,mrAbort. wiec ifem bardzo latwo jest wychwycic co okno zwraca.</delphi>

A mi sie caly czas wydawalo, ze autorowi chodzi o messagebox. I nadal bede twierdzil, ze dla messagebox (funkcja bezposrednia z API) nie ma tego przycisku.

0

A mi sie caly czas wydawalo, ze autorowi chodzi o messagebox. I nadal bede twierdzil, ze dla messagebox (funkcja bezposrednia z API) nie ma tego przycisku.

faktycznie jezeli uzywac messagebox to nie ma takiego przycisku. podalem tylko inny sposob uzyskania przycisku YesToAll

0

Dzięki za pomoc ludziska.

0
Gothmog_ napisał(a)

wystarczy napisac to tak

 MessageDlg('tekst',mtConfirmation,[mbYes,mbNo,mbYesToAll,mbAbort],0)

okienko zwraca jedna z wartości: mrYes,mrNo,mrYesToAll,mrAbort. wiec ifem bardzo latwo jest wychwycic co okno zwraca.</delphi>

a mnie nawet to nie dziala......

pisze: [C++ Error] Unit1.cpp(21): E2129 Character constant too long (or empty)

0

Boże... Tu jest forum o Delphi, a nie o C++. Zresztą... Ogranicznikiem stałej tekstowej w C++ jest cudzysłów, a nie apostrof.

0

MessageDlg("hello",mtConfirmation,mbCancel,0);

bład: [C++ Error] Unit1.cpp(21): E2034 Cannot convert 'TMsgDlgBtn' to 'TMsgDlgButtons'

sorki ale kompletnie nic nie umiem zrobic w c++ i nawet hello world mi nie chce zadzialac :(

0

To przeczytaj jakiś kurs i na jego podstawie rób "hello world" a nie zarzucaj nas pytaniami. Albo pytaj o to w Newbie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1