przesuwanie kursora na podane slowo

0

to co w temacie jak przesunąć kursor w pliku textowym aby ustawił się za podanym słowem

0

W pliku tekstowym nie ma kursora. Kursor może być np. w Memo do którego wczytano jakiś tekst. Pozycję słowa w stringu odczytasz za pomoca Pos, kursor ustawisz za pomocą Memo.SelStart i Memo.SelLength. Temat był już wiele razy wałkowany na forum więc w razie niejasności proponuje poszukać.

0

raczej chodziło mi oto aby program odczytał to co znajduje się za jakimś słowem

0
Dominik napisał(a)

W pliku tekstowym nie ma kursora.

Jest kursor, a przesuwa się go uzywając Seek(Pozycja);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1