[Delphi] Dodanie pozycji do menu prawego przycisku myszy

0

Jak dodać nową pozycję do menu prawego przycisku myszu (tego systemowego menu), tak jak to robi np. winRar? No i jak ją obsłuzyć?

0

Ok. Przetestuję, a czy jest jakiś sposób, żeby zrobić to samo dla menu prawego przycisku np. w przeglądarce internetowej?

0

Ok. Udało mi się. Ale teraz jest następny problem. Jak zrobić, zeby po wybraniu tej pozycji mój program chociaż skopiował do schowka, tekst zaznaczony w przeglądarce?

0
Gujecik napisał(a)

Ok. Udało mi się. Ale teraz jest następny problem. Jak zrobić, zeby po wybraniu tej pozycji mój program chociaż skopiował do schowka, tekst zaznaczony w przeglądarce?

TO powiedz jak to zrobiłeś podaj kod i wtedy na jego podstawie ktoś CI może pomoże :]

0

Dodanie pozcyji niczym nie różniło się o mechanizmu pokazanego w linku, który mi podaliście. Tyle, że trzeba było w opdowiednim miejscu dodać własny klucz (bodajże HKEY_CURRENT_USE\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt\NASZ_KLUCZ)

Teraz chciałbym, żeby po kliknięciu na tą pozycję w menu, mój program jakoś wymusił na IE skopiowanie zaznaczonego tekstu do schowka (bo to wymuszenie chyba będzie trochę łatwiejsze niż bezpośredni dostęp do zaznaczonego tekstu).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1