Rekord i TStringList

0

Elo!
Jak do rekordu zapisać duży ciąg? Ten ciąg to 0101010101...(min. 1024 znaków)?

A co do TStringList to zrobiłem sobie taki rekord, ale nie mogę z niego odczytać...wywala błąd przy próbie odczytu!

może znacie jakieś rozwiązania?

0

Poedz troszke dokładniej o co chodzi a moze ktos ci pomoze.

0
Marty napisał(a)

A co do TStringList to zrobiłem sobie taki rekord, ale nie mogę z niego odczytać...wywala błąd przy próbie odczytu!

a uzyles create ?
a wczytales cos do tej listy?

0

konwertowac na liczbe w systemie 42-kowym(albo i wiekszym ;))?:P tak bylo by najlatwiej

co do recordu ze stringlist to mi zadnego bledu przy nie wawala, ale moze lepiej zamiast recordu zrob klase

0

tak, dalem Create i wczytałem to:
ale zapomniałem dodać ze jeszcze jest do tego tablica dynamiczna, gdzie komórki to ten rekord...
możecie dać jakiś przykładzik? może coś przoczyłem...

0

Jak do rekordu zapisać duży ciąg? Ten ciąg to 0101010101...(min. 1024 znaków)?

  TRec = record
    duzy_ciag: array[0..1023] of Char;
    ......
  end;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1