Serwer czasu + WinXP

0

Wie ktoś moze jak napisać serwer czasu w Delphi??
Jak używam komponentu Indy IdDayTimeServer to przy synchronizacji czasu w Win XP pyświetlany jest błąd "Warstwa końcówki jest mniejsza niż warstwa hosta".
Spotkał sie ktoś moze z takim problemme??

0

Nie spotkalem sie, ale.. zaraz skad ty synchronizujesz czas? Z wlasnego serwera czasu czy jak?

0

Przejrzyj z laski swojej Demo Indy,tam masz przyklad

0
lofix napisał(a)

Przejrzyj z laski swojej Demo Indy,tam masz przyklad

Akurat przegladalem i tam nic nie ma :[ juz sprawdzalem i taki sam komunikat dostaje.

Tak mam swoj komputer z programem ktory dziala jako serwer czasu i probuje zsynchronizowac czas na innym kompie w sieci wewnetrznej

0

Ale po co stawiać serwer czasu tylko dla sieci wewnętrznej, skoro jest net time \\Nazwa_kompaw dodatku działa pod każdą wersją wina

0
Cool_Programming napisał(a)

Ale po co stawiać serwer czasu tylko dla sieci wewnętrznej, skoro jest net time \\Nazwa_kompaw dodatku działa pod każdą wersją wina

Moze dla tego ze w sieci mam 200 kompow i chcialbym zeby sie to robilo automatycznie.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0