Odliczanie czasu + Cookies? + logowanie.

2015-01-21 19:07
0

Witam wszystkich,
może ktoś mi pomoże z moim problem...
Mam na stronie liczniki w js do odliczania ustalonego przeze mnie czasu.
Po naciśnięciu przycisku następuje start odliczania, otworzenie się nowej strony, a przycisk do czasu zakończenia odliczania przyjmuje wartość 'disable'. Wszytsko ładnie pięknie działa do czasu odświeżenia strony - po refreshu liczniki się zerują... Dodam do tego że na stronie jest logowanie oparte na sesji.

Zależy mi, żeby każdy użytkownik miał "swoje liczniki" i przy odświeżeniu strony liczniki się nie zerowały.

Całość znajduje się na stronie:
http://licznikii.cba.pl/dopostu/

Domyślam się, że będą do tego potrzebne Cookies (chyba,że jest na to jakiś inny sposób) jednak nigdy nie miałem z nimi styczności...

Proszę o pomoc

Pozostało 580 znaków

2015-01-21 22:07
0

jesli ma byc to jakies zabezpieczenie przed uzytkownikiem to cookies nie da ci nic, bo jak ktos bedzie chcial ominac to czekanie to zmodyfikuje cookie i z 60 sek zrobi sobie 0.

zrob tak: odpalajac licznik wyslij zadanie do serwera ktory w sesji zapisze id licznika (bo moze byc ich wiecej) i czas i w tym samym czasie odpal licznik na stronie (tak jak robisz do tej pory), ale przy kazdym ladowaniu strony sprawdzaj date ustawienia licznika z obecna data i jesli roznica sekund jest mniejsza niz 0 to zamykaj licznik, a jesli mniejsza to na tej wartosci ustawiaj licznik i znowu dekrementuj w JS. chodzi o to ze musisz sobie sprawdzac po stronie serwera roznice sekund i z tej wartosci startowac licznikw js. nie wiem w czym masz backend wiec dalej nie wiem jak pokierowac.

Pozostało 580 znaków

2015-01-21 22:45
0

Właśnie nie zabezpieczenie tylko pomocna rzecz dla użytkownika. Przyznam szczerze, że moje samodzielne pisanie skryptów nie jest jakoś na wysokim poziomie (póki co większość opieram na próbach przerobienia i w ten sposób uczenia się). Druga opcja wydaje się dla mnie trudno osiągalna... chciałbym spróbować z tymi ciasteczkami, wydaje mi się że to łatwiejsza robota i może sobie z nią poradzę. Ahh gdybym tak dostał kawałek takiego kodu co mi potrzeba... (bo o gotowcu zapewne można ort!...)

edytowany 1x, ostatnio: dzek69, 2015-01-22 10:04

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 10:03
0

O kawałku kodu też można pomaRZyć, dla osoby, której nie chce się wpisać w google cookies javascript :/ przecież tam masz jak na tacy


Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0