Szukanie zmian w rejestrze

0

Macie jakiś pomysły na wyszukanie zmian i zapis do pliku REG wprowadzonych zmian w kluczach i/lub wartościach w rejestrze.

Próbowałem z zapisem rejestru przed i po modyfikacji do pliku.
A następnie znalezienie zmian.
Wyodrębnia niestety tylko linijki w których jest zmiana, gubiąc z jakiego jest klucza

ps. Przyda się to do usunięcia wszelkich wpisów jakie zostawił program po deinstalacji... :)

0

Gorzej jesli ktos jednoczesnie bedzie instalowac inny program...

0

RegNotifyChangeKeyValue

0

Jeśli macie jakieś pomysły to zarzućcie trochę kodu

Ku obopulnej korzyści... na pewno przydałby się taki program, który mógłby usunąć wszystkie klucze (już nie chodzi o wartości... będzie łatwiej ;)) od odinstalowanego już programu.

Tylko wystarczy mi jak wydobyć te wprowadzone zmiany W KLUCZACH.

Piszcie proszę... :)

0
Qyon napisał(a)

http://www.sysinternals.com/ntw2k/source/regmon.shtml w czasie instalacji?

Dzięki. Widziałem to ale jakoś nie mogę z tego nic skapować.
Nie dodali żadnego przykładu.

w czasie instalacji ?

Monitor zostaje uruchomiony na życzenie użytkownika.
Użytkownik podaje nazwę programu jaki bedzie instalował.
Rozpoczyna się skanowanie początkowe rejestru i zapis do pliku (np)
Skanowanie p. zakończone - program prosi aby użytkownik teraz zainstalował
nowy program i kiedy tego juz dokona, ma wykonać skanowanie koncowe
Skanowanie końcowe rozpoczęte
Wyodrębnianie zmian i zapis do pliku.

Teraz kiedy uzytkownik odinstaluje program to uruchomi Monitor
i wskazuje z jakiego programu chce całkowicie zrezygnować (czyli tego
co np: dopiero przed chwilą usunął)
No i oczywiście teraz usuwanie tych wpisów...

Tak to ma wyglądać w praktyce :)

Na identycznej zasadzie działa program Monitor Instalacji Oprogramowania
dołączony do Odkurzacza 9.0 Pro, który rejestruje nowo zainstalowane
pliki... < wszystko według powyższego schematu tylko że na plikach :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1