Czcionka w rejestrze

0

Cze...

Jak zapisać do rejestru informacje o czcionce bez rozdrabniania się?

Tzn., żebym nie musiał pisać po kolei koloru, kroju, rozmiaru, tylko wszystko razem...

0

musisz to zapisac wszystko osobno

0

Lepiej będzie chyba korzystając z ini... tworzysz pliczek taki np.:

options.ini

[czcionka]
nazwa=Veranda
rozmiar=10
styl=bold

i sobie przy starcie programu czytasz, a przy zamykaniu zapisujesz.. czy nie łatwiej tak? :)

0

Lepiej będzie chyba korzystając z ini... tworzysz pliczek taki np.:

czy nie łatwiej tak? :)

Pewnie, że łatwiej, ale chcę w rejestrze ;)

0

musisz to zapisac wszystko osobno

A jak zapisać styl?

Nie mów mi tylko, że mam sprawdzać, że
if fsbold in styles........ i.t.d.

0

Nie mów mi tylko, że mam sprawdzać, że
if fsbold in styles........ i.t.d.

masz

ale możesz bez if-a:

WriteBool('Bold', fsBold in Font.Style);

0

Na grupie dyskusyjnej pl.comp.lang.delphi znalazłem takie rozwiązanie zapisu TFontStyle:
http://groups.google.com/groups?q=&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&inlang=pl&selm=a6t86m%24duv%241%40news.tpi.pl&rnum=5

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0