Blokowanie GG

0

W jaki sposób napisac coś, żeby moizna było blokowac rozmowy na GG, albo ustawiac status niedostepny.

P.S. Jesli znacie jakiego firewalla którym sie da administorwac zdalnie, prosił bym o info.

0

łooch :) do tego potrzeba znajomości protokołów gadu.. a jak juz ci chodzi o zmiane cudzych statusów to juz wkraczasz w następny rozdział o nazwie "Programowanie a prawo...". Lepiej sie nie bawic w takie rzeczy :P Poza tym [jak na mój rozum] to nierealne :D Lepiej poczekaj na komponent TGGHack i bedzie ok :) BTW. jesli Ci sie to przyda, to komponent do zmiany wlasnych statusow [i nie tylko, bowiem jest to caly komunikator GG w jednym komponencie] znajduje się pod tym adresem: http://innosetup.klub.chip.pl/TGGLite/

0

Przeczytaj sobie protokół GG, lezy sobie na serwerku 4programmers i jeszcze na którejś stronie. Znajdziesz bez problemu (www.google.com - hasło "protokół gg").
A co do zablokowania rozmów GG to możesz napisać program który po prostu zablokuje port GG(standartowo 1550) lub zablokuje cały program.

[ADD]
http://dev.null.pl/ekg/docs/protocol.html

0

No tak tylko jak napisac program który zablokuje port 1550:-). Bo sposoby które wykorzystywalem zawiodly

0

Bo sposoby które wykorzystywalem zawiodly

A jakie to byly sposoby, bo mam nadzieje ze nie opieraly sie na zalepianiu guma portow COM :P.

Moglbys sprobowac cos ze spamowaniem pakietami tego portu, ale to raczej rozwiazanie a'la jabol zamiast szampa :D. Jest taka biblioteka, costam NCAP w nazwie to mialo, ale wykorzystuja ja takie programy jak np. ethereal - umozliwia ona monitorowanie pakietow, mozliwe ze takze ich blokade.

0

Albo zablokuj po prostu samo połączenie z serwerem gadu-gadu. GG łączy się pod kilka adresów, w razie awarii więc musiałbyś zablokować wszystkie. Zobacz sobie w dokumentacja Kadu-Gadu z którymi się łączy

0

Jest taka biblioteka, costam NCAP w nazwie to mialo [...]

WinPCap :)

0
  1. co to za problem ściągnąć sobie firewalla i zablokować gg?

  2. jak chcesz, żeby gg nie działało, to po prostu go nie uruchamiaj

  3. napisz serwer, który będzie nasłuchiwał na portach gg

  4. zablokuj serwer gg w pliku hosts

  5. zabierz plikowi gg.exe prawa do wykonywania i odpalaj go usługą RunAs

  6. trochę ciężkawy ten wątek...

0

A ja wiem jak to zrobic P:P ja kiedys zablokowalem siostrze dostep do komunikatora tlen :). Napisalem program ktory monitorowal otwarte okienka w windzie. Gdy wlaczalo sie tlen program wykrywal jego uchwyt i go "zabijal" :P) mozna w ten sposob i nie trzeba bawic sie polaczeniami itp. :) Pozdrawuiam

0
Dark Forest napisał(a)

A ja wiem jak to zrobic P:P

skoro wiesz, to napisz :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1