GG?

0

Mam propozycję, aby zrobić na gorum coś takiego, jak kiedyś subskrypcja jakiegoś wątku, nie działałoby to jednak za pomocą poczty, tylko wysyłałoby na numerek gg informację, np. że została dodana odpowiedź w moim poście. Może niektórzy uznają to za zbędny bajer, ale sądzę, że byłoby to przydatne i wielu osobom by się spodobało :)

0

Fajna opcja, tylko, musimy sie dowiedziec jak wysylac wiadomosci na GG...

0

Można by się dogadać z ludźmi, którzy zrobili GG, to chyba nie problem. W końcu jeśli ktoś, kto nie ma gg zobaczyłby w profilu taką opcję, mógłby się tym programem zainteresować i go ściągnąć, co byłoby korzystne dla jego twórców.

0

gg.wha.la
przerobic i no problem...

0

A może wysyłanie do jabbera też? Niedługo się przerzucę, więc się przyda :) Protokół jabbera jest oparty na xml i otwarty, więc nie będzie problemu z implementacją.

0

Skorzystajmy z bramki gg :), albo można pogadać z autorem skryptu do phpBB może uda się jakoś przerobić ;p.

Ale by fajnie było: subskrypcja na gg, info o komentarzach do artu, odpowiedzi na post [wow]

0

Widzę, że mój pomysł się spodobał. Co do realizacji, to nie powinno być wiekszych problemów, ponieważ w sieci (jak już ktoś mówił, http://gg.wha.la ) można znaleźć darmowe skrypty, które pozwalają wysyłać wiadomości na gadu :)

0

No to w takim razie nie widze problemu - jezeli ktos sie tym zajmie i przedstawi gotowy skrypt... [green]

0

Ja tu może zgłoszę denerwującą rzecz: jak mam ustawione w jakimś temacie, że ma mi przysyłać odpowiedzi, to przysyła też moje, a przecież wiem, co napisałem. :)

0

A może wysyłanie do jabbera też? Niedługo się przerzucę, więc się przyda :) Protokół jabbera jest oparty na xml i otwarty, więc nie będzie problemu z implementacją.

Generalnie to uwazam, ze polskie spoleczenstwo ma chyba zapisane w mentalnosci lansowanie monopolu, a potem biadolenie ze jest zle. Czemu od razu zakladac, ze ma to byc bramka tylko GG, skoro skrypty bramek dawno ma udostepnione wiele innych komunikatorow. Nic nie mam przeciwko temu rozwiazaniu, bo uwazam ze pomysl jest fajny, ale jesli to ma byc powazny serwis i to tym bardziej dla programistow, to powinna byc takze rozwiazana wspomniana przez Vogela sprawa jabbera (chocby ze wzgledu na fakt ze jest opensource :P), a takze bramka dla np. tlenu. Nie oczekuje ze ja zrobicie, bo Wam moze byc akurat nie potrzebna, ale np. dajcie ludziom ktorzy uzywaja innych komunikatorow mozliwosc jej implementacji.

dopisane:
kurde, ciagle sie musze bawic w zgadywanie czy poprawnie wyswietla bold jak znacznik jest z duzej czy malej litery. Nie mozna tego zrobic lowercase? :)

0

Juz rozmawialismy na ten temat z Vogelem i doszlismy do wniosku, ze w tabeli coyote_users, w miejsce pola user_gg, powstanie pole w ktorym uzytkownik bedzie mogl podac albo numer GG, albo login tlena albo Id to innego komunikatora.

0

A jak będziecie rozróżniać do jakiego to jest komunikatora?
roSzi: może i lansujemy, a potem biadolimy (czasem GG wkurza), ale cóż zrobić, jeżeli większość znajomych tego używa, a żaden inny komunikator wcale lepszy nie jest (kumpel przerzucił się na tlena to po miesiącu wrócił na GG, bo mu jeszcze bardziej nie odpowiadał).

0

A jak będziecie rozróżniać do jakiego to jest komunikatora?

Będzie pole zawierające typ.

0

No coz, bedziemy rozrozniac komunikatory, tyle, ze bedzie sie dalo wypelnic tylko jedno pole (tak, aby nie tworzyc wielu pol typu user_gg, user_tlen, user_icq itp)...

0

A jak będziecie rozróżniać do jakiego to jest komunikatora?
roSzi: może i lansujemy, a potem biadolimy (czasem GG wkurza), ale cóż zrobić, jeżeli większość znajomych tego używa, a żaden inny komunikator wcale lepszy nie jest (kumpel przerzucił się na tlena to po miesiącu wrócił na GG, bo mu jeszcze bardziej nie odpowiadał).

Jesli lubisz GG/najbardziej Ci odpowiada, to nic do tego nie mam, tyle ze nie skazujcie uzytwkonikow innych IM na izolacje. Ja uzywam tlena i go uwielbiam, ale moze sie przerzuce na jakiegos jab'a (chyba jajco) bo reklam nie ma, a te flashowe w tlenie mi czesto kompa spowalniaja.

P.S. to, ze wiekszosc znajomych uzywa GG to zaden argument - wiekszosc (3/4) moich kontaktow w tlenie to ludzie wlasnie z GG, wiec to zadna przeszkoda, a przynajmniej mozna beke zkrecac z tych i tego typu :-D

0

Ja tu może zgłoszę denerwującą rzecz: jak mam ustawione w jakimś temacie, że ma mi przysyłać odpowiedzi, to przysyła też moje, a przecież wiem, co napisałem. :)

Prawda, mi też to przeszkadza!!
A i jeszcze by się przydała informacja kto odpowiedział na temat :-)

0

to ja się jeszcze wypowiem. Wysyłanie via GG dobry pomysł, ale czy ja jestem ślepy (ee tam wada wzroku -9 :-) ) czy można wyłączyć jakoś, żeby mi nie przychodziły na maila komentarze do moich artykułów?

0

Ale wlasnie chyba o to chodzi, aby przychodzily. Dzieki temu mozesz sie ustosunkowac to wypowiedzie i ew. odpowiedziec na pytania.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1