rs232

0

witam

pisze soft do kmunikacji po rs232
jak zrobic TimeOut ( jezelli nie otrzymam odpowiedzi np do 1s ) tak
aby powrot byl na poczatek programu ( bez goto, procedury sa gleboko zagniezdzone )

jak wykryc i wywalic tsr z pamieci ( nie moj tylko czyjs )

jak przywrocic oryginalna tablice przerwan ( nie znajac wczesniejszych jej wartosci )

jak napisac program zajmujacy wiecej niz 65kb

maciek

0

jak wykryc i wywalic tsr z pamieci ( nie moj tylko czyjs )

O ile wykryć to się da, o tyle wywalenie (choć pewnie i możliwe) może być groźne. Jeśli dany TSR przejął i obsługuje jakieś przerwanie a Ty wywalisz go z pamięci, to w momencie wyołania przerwania system się wykrzaczy. No chyba, że Ty przejmiesz te przerwania, ale skąd będziesz wiedział które? Poza tym:

jak przywrocic oryginalna tablice przerwan ( nie znajac wczesniejszych jej wartosci )

Jest to praktycznie niemożliwe. Chyba, że czegoś nie wiem.

0

Mimo ze nie udzielam odpowiedzi postanowuilem napisac tego posta bo potrzebuje troche informacji na temat odbierania danych przez port com z czytnika kodów kreskowych typu LS1902T ... W związku z powyższym bardzo bym prosił mac_b o konktakt np. poprzez gg

0

jaki jest adres do COMa? robilem juz $3F8 / $1016
i nie wylapuje mi:/

0

Sprawdź w menedżerze urządzeń.

0

3F8 / 3FF
chcialbym tylko wlaczac i tylaczac napiecie na porcie, sprawdzam na wszsykich pinach majac mase na 5 ale nigdzie nie ma zadnych zmian

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0