Programowa zmiana opisu w g*du-g*du.

0

Whmmm. Szukałem tego 2 dni na różnych forach (na tym też) i nic sensownego nie znalazłem.

A moje pytanie to:
Jak zmienić opis q Gdu-Gdu ???

PS.: Jakieś kawałki kodów czy coś ;-) ...

0

Z tego, co kiedyś patrzyłem, to GG ma opisy w jakimś pliku typowanym(tam ma też różne inne rzeczy - prawie wszystko). Więc będzie z tym duży problem, jeżeli w ogóle można...

Nie wiem, czy nie wchodzi w grę jedynie wtyczka(coś jak PowerGG)

0

Chodzi ci jak zmienic opis na gg uzywajac do tego oddzielnego programu ?

0

Można by się też spróbować połączyć z serverem gg i zalogować, a następnie zmienić opis, ale... czy gdyby w tym czasie był właćzony gg, to by go nie 'wywaliło'?

0

Ja mysle ze autorowi chodzi o taki program cos w stylu 'Wirusowatego' ze program uruchomi sie nieswiadomie i zmieni twoj aktualny opis bez potrzeby logowania. Da sie to zrobic i to w prosty sposob.

0

Nie.... Żadnych wirusów, trojanów, robakuw i innego Jeb***go $hitu.

Zły jestem bo musiałem formata obydwu dysków zrobić, bo wirusa miałem. Wszystko poszło w dupe i nic nie zdążyłem zachować. Za****ć tego kto to napisał. :-[ :-[ :-[

A co do programu to po prostu chce zrobić do G-G 6 program który np. będzie zmieniał opis co ustalony czas. Wszystkie opisy będą w listboxie i po kolei program będzie jechał i zmieniał. ;-)

0

Trzeba wydac polecenie programowi, jak nie wiem, ale wykorzystuje to powergg z winampem.
Mozesz tez pobierac uchwyty i wykonywac po kolei polecenia.
Moze mozna skorzystac z jakiegos komponentu do obslugi GG, moze udalo by sie dzieki temu problem ominac.
Jesli nie pozostaje grzebanie w plikach, ale prawdopodonie bedzie wiazalo sie z resetem programu

0

Moment... Zmienianie opisu co jakiś czas, z ListBoxa? A do czego służy AutoStatus w PowerGG???

0

Zaraz zaraz. A gdzie jest działające pgg na gg 6 ??? :p

0

Zaraz zaraz. A gdzie jest działające pgg na gg 6 ??? :p

eeee... na http://www.powergg.prv.pl w dziale download??
wystarczy sciagnac NAJNOWSZA ver power gg!! poczytaj sobie newsy na stronie powergg

0

No dobra. Pomińmy to. Moje pytanie było jak przez delphi zmienić opis a nie gdzie można zciągnąć pgg.

Ma ktoś jakieś propozycje????

0

Ale zeby sie zalogowac to chyba trzeba znac budowe protokolu gg? Cos takiego jest opisane tylko niestety w c++ dla zainteresowanych:
http://dev.null.pl/ekg/docs/protocol.html#ch1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1