ActiveX - rejestracja(RealOnePlayer)

0

Czesc.
Mam taki problem.
W systemie Windows(XP) mam zainstalowany program RealOne Player(tm)(win32) ver 2.0(Build 6.0.11.853).
W Delphi zaimportowałem kontrolkę ActiveX: Component/Import ActiveX Control/Real Player ActiveX Control library (Version 1.0).
Delphi pobral jo z pliku D:\Windows\System32\rmoc3260.dll.(Class name: TRealAudio). W katalogu Imports utworzyl sie plik: RealAudioObjects_TLB.pas + plik dcr,dcu. A w tym pliku pisze takie cos:
// ************************************************************
// Type Lib: D:\WINDOWS\System32\rmoc3260.dll (1)
// LIBID: {CFCDAA00-8BE4-11CF-B84B-0020AFBBCCFA}
// LCID: 0
// Helpfile:
// HelpString: Real Player ActiveX Control Library
// DepndLst:
// (1) v2.0 stdole, (D:\WINDOWS\System32\stdole2.tlb)
//**********************************************************

I wszystko w programie testowym ładnie gra. Chcialby dołączyć taki moduł do mojego MPEG Playera, ale wiem, że kto nie ma zainstalowanego programu RealOnePlayer(albo Delphi?) to przy próbie otwarcia wyskoczy błąd. Dlatego rodzą się pytania.
1.Co muszę dołączyć do programu, żeby mógł odtwarzać te media strum. realplayera (*.ram) na komputerach bez zainstalowanego programu bazowego - RealOnePlayer?
2. Jak zarejestrować w takim systemie tę konkretną kontrolkę(oczywiście w programie była by opcja-pytanie-czy chcesz zarejestrować klasę taką a taką)?
3. Czy jest w ogóle możliwe, aby mój program mógł odtwarzać te pliki używając tej kontrolki bez programu bazowego(RealOne Player) w systemie?
Bardzo proszę o konstruktywną pomoc.
Pozdr, pepe

0

AD. 1 :
Powinieneś samemu zarejestrować tą kontrolkę i rozprowadzać ją razem z programem.
AD. 2 :
Cała idea polega na wywołaniu programu Regsvr32.exe i jako parametr podania nazwy pliku.
AD 3 :
Nie jest (chyba nie jest) możliwe. Ale możesz sam instalować tą kontrolkę...

0

Niestety próba zarejestrowania kontroki ActiveX nie powidla sie. Pisze w wierszu polecenia(w WinXP, cmd.exe).
Wpisuje tak(wedle instrukcji):
regsvr32 RMOC3260.dll
Ale wyswietla sie taki komunikat:
"Funkcja LoadLibrary("rmoc3260.dll") nie powiodła się - nie można odnaleźć określonego modułu.

O co chodzi? Czy wie ktos jak to zarejestrować? Czy ktos to już zrobił(na tej konkretnie kontrolce)?
Pozdr,pepe

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1