avi bitrate

0

Jestem w trakcie tworzenia biblioteki wyciągającej informacje z AVIka. Brakuje mi jeszcze bitrate obrazu i dźwięku. Czy wie ktoś jak go wyciągnąć? Z nagłówków chyba sie nie da. Czy trzeba zrenderować jakąś klatkę filmu? Jeśli tak to jak to zrobić?

0

Z nagłówków chyba sie nie da

Da się, ściagnij sobie source do eMule v0.29c - LSD10c (lub nowszy) i obejrzyj plik FileInfoDialog.cpp jest tam odpowiedź na twoje pytanie + więcej (może się przydać w twojej bibliotece). Źródło jest w C++ ale powinieneś sobie poradzić z przeróbką do Delphi.

0

Dzięki temu plikowi udało mi sie uzyskac bitrate Audio, ale na bitrate video są jakieć niedorzeczne wzory dające dziwne wyniki. Więc wciąż szukam sposobu na wyciągnięcie bitrate Video.

0

musisz wyciągnąć tylko czas trwania i wielkość pliku i ze wzoru na bitrate sobie obliczysz...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0