Dynamicznie ładowany DLL

Odpowiedz Nowy wątek
2003-07-15 12:11
Slawek
0

Jak w temacie - Jak załadować dynamicznie wywolac procedurke z DLLka;

Pozostało 580 znaków

2003-07-15 12:22
0

odp prosta sciagasz moj program Pargan 3D z tej strony (kody zrodlowe > Delphi)

otwierasz se ten projekcik i szukasz w menu Plugins byle jaka pozycje klikasz i masz jzu cos niby jak laduje to :P
znajdz opecjeprogramu.pas (chyba tam to jest) tam sie laduje biblioteki

ale i tak ci wytlumaczem :P

ladujemy biblioteke:
var
dll : THandle; // globalne
begin
dll:= LoadLibrary('lol.dll');

tera jakas procedurka ja tu mam taka
var globalne
ShowForm : procedure;
begin
@ShowForm := GetProcAddress(DLL, 'ShowForm');

wywolujetwoja procedure z dll o nazwie ShowForm

to powinno wystarczyc

Pozostało 580 znaków

2003-07-15 12:52
0

To przeciż jest w artykułach w dziale Delphi...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0