Błąd przy kompilacji: "File not found: 'DIALOG.RES' "

0

Cześć
Próbuję przenieść projekt w Delphi XE na nowy komputer ale podczas kompilacji wyrzuca mi błąd:

[DCC Error] E1026 File not found: 'DIALOG.RES' 

Nie mogę nigdzie zlokalizować tego pliku, nie mam pojęcia czego on dotyczy. W "Library path" ustawiłem te same parametry co są na starym komputerze.

Cały ten projekt był tworzony przez inne osoby. Nie mam żadnych informacji co i gdzie było skonfigurowane/zainstalowane. Sprawdziłem jakie dodatki do Delphi są wgrane i są to:

  1. DevExpress VCL
  2. JVCL w wersji 3.48
  3. FastReport 5
  4. AnyDac
  5. FibPlus

Wszystkie te dodatki zainstalowałem więc chyba ten błąd ich nie dotyczy.

Co jeszcze trzeba ustawić aby kompilacja się powiodła?

dialogres_error.PNG

1

Masz 2 opcje

  1. Przeszukać stary projekt/komputer/dysk gdzie Ci się to kompiluje w poszukiwaniu plików DIALOG.RES lub DIALOG.RC zapewne gdzieś to tam jest na starym kompie projekcie. Jak dorzucisz *.RC do projektu to kompilator powinien sam DIALOG.RES zbudować
  2. Jak nie jest potrzebne o po prostu wywal ten resource z projektu i też powinno pójść.
1
woolfik napisał(a):

Masz 2 opcje

  1. Przeszukać stary projekt/komputer/dysk gdzie Ci się to kompiluje w poszukiwaniu plików DIALOG.RES lub DIALOG.RC zapewne gdzieś to tam jest na starym kompie projekcie. Jak dorzucisz *.RC do projektu to kompilator powinien sam DIALOG.RES zbudować
  2. Jak nie jest potrzebne o po prostu wywal ten resource z projektu i też powinno pójść.

Przeszukałem stary komputer i znalazłem w końcu czego dotyczył ten plik DIALOG.RES. Co ciekawe podczas szukania windows'owy explorer w ogóle tego pliku nie znajdował, dopiero gdy przeszukałem dysk używając total commander'a to udało mi się ten plik znaleźć.
Okazało się, że jeszcze jeden dodatek był zainstalowany do Delphi, który w jakiś sposób przeoczyłem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1