Pasek postępu...

0

Mam pytanko: Jak sie robi pasek postępu jakiejś operacji?
Chodzi mi na przykłąd o kopiowanie plików. Czy trzeba określić ile plik zajmuje i potem zliczać skopiowane bajty? Jak sie takie coś robi? :>
Innym bardzo ważnym dla mnie przykładem jest postęp w obliczaniu jakiejś operacji... Np. liczenie czegoś, lub sortowanie tabeli... coś takiego. Czy sprawdza się ile sie przesortuje wierszy tabeli w jednej sekundzie i dzieli się liczbę wierszy przez tą liczbę? (zamotałem, ale na bank wiecie o co chodzi :PPP) Thx za każdą odpowiedź.

0

Powiem coś takiego. Im bardziej będziesz robił skomplikowane obliczenia dot. paska postępu, tym wolniej będzie program działał...

0

Oczywiście :))) Liczyłem zatem na taki sposób, który by nie opóźniał działanie programu, przy czym był jak najbardziej skuteczny... Jakieś propozycje?

0

Można progresa obsługivać w thread'zie, ale zawsze pozostaje problem przekazania danych...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0