Pasek postępu

0

Jak będzie wyglądał kod w buttonie, który spowoduje, że po kliknięciu w button pasek postępu wstawiony na formę zapełni się w godzinę?

6
Timer1.Enabled:=true;
0

ależ brakuje opcji minusowania...

0

Ech, ręce opadają. Już początek zaliczeń w szkołach/na uczelniach. Czy może TBrain niezainstalowany? :/ Najprościej zrobić to ustawić Max ProgressBara na 60*60, a Min na 0 i następnie włączonym tak, jak napisal @_13th_Dragon Timerem o intervale 1000 ms zwiększąć Progress o 1.

Mozna też sprawdzać czy Progress = Max i na to zareagować. Co do minusów, to faktycznie będzie ich brakowało. Chyba, że mamy przyzwolenie na wywalanie takich wątków z automatu. Tylko, że nie ma chyba powodu o tym kim jest autor wątku, który kiedyś można bylo podać przy przenoszeniu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0