[Delphi] Lista plików i memo

Odpowiedz Nowy wątek
2002-12-18 21:18
0
  1. Jak po naciśnięciu np buttona wstawić zaznaczone pliki w FileListBox do memo mam tak
    for i:=0 to FileListBox1.Items.count do
    memo1.lines[i]:=FileListBox1.items.GetText;
    ale kopiuje tyle razy ile jest pozycji w Filelistboxie a pozycje pierwszą kopiuje na samym początku też tyle razy co mam nie tak

  2. Jak zaznaczyć wszystkie pliki w FileListBox np po naciśnięciu buttona

--
Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Inne nie znaczy gorsze czy lepsze inne jest inne.


Pozdrowienia Waldi

Pozostało 580 znaków

2002-12-18 21:30
0

1.
var
i: Integer;
begin
with FileListBox1 do
for i := 0 to Count-1 do
if Selected[i] then
Memo1.Lines.Add(Items[i]);
end;

2.
FileListBox1.MultiSelect := True;
FileListBox1.SelectAll;

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)
--------Oficjalny kanał----------
Service for programmers w IRC: #4programmers, warszawa.ircnet.pl (POLNet)


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2002-12-18 21:38
0

begin
with FileListBox1 do
for i := 0 to Count-1 do // tu nie gra
if Selected then
Memo1.Lines.Add(Items);
end;

a jak zmienie na
with FileListBox1 do
for i := 0 to FileListBox1.Items.Count-1 do
if Selected then
Memo1.Lines.Add(Items);
end;
to niegra po if Selected then

mam d4 i może dlatego bo selectall też nie ma takiej właściwości

Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Inne nie znaczy gorsze czy lepsze inne jest inne.


Pozdrowienia Waldi

Pozostało 580 znaków

2002-12-18 21:53
0

Zapomniałem, że [ i ] zamienia na kursywę (Adam zrób coś!!). Powinno być tak:

var
j: Integer;
begin
with FileListBox1 do
for j := 0 to Count-1 do
if Selected[j] then
Memo1.Lines.Add(Items[j]);
end;

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)
--------Oficjalny kanał----------
Service for programmers w IRC: #4programmers, warszawa.ircnet.pl (POLNet)


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2002-12-18 22:00
0

Zapomniałem, że [ i ] zamienia na kursywę (Adam zrób coś!!). --

I po co ten Topic na górze :

Pozostało 580 znaków

2002-12-18 22:07
0

Dobra dzięki za kopiowanie do memo a co z FileListBox1.SelectAll; nie mam takiej własciwości nic nie daje próbowałem wstawić items ale nic z tego
[b]Dobra już nie ważne zainstalowałem d6 i tam jest selectall[/b]

Pozdrowienia [cya]
Waldi Koronowo
[email protected]
Inne nie znaczy gorsze czy lepsze inne jest inne.


Pozdrowienia Waldi

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0