[Delphi] Memo

0

CZesc mam do wszystkich wielką prośbe!CZy mógł by mi ktos z was napisać procedurę do poniższego pytania?Za wszelką pomoc wielkie dzięki!

Wię tak mam na formie Memo. Chcę żeby po wpisaniu do memo : ShowWindow[1]
wyświetliła się forma (to już mam) ale pod tym (ShowWindow[1]) jak napiszę :
ShowWindow[1]Namez** to chce zeby w gwiazdkach bylo name formy ktorą wysietle za pomoca ShowWindow[1].

np.

ShowWindow[1] * wyswietlenie formy
ShowWindow[1]Namez** *pomiedzy gwiazdkami name formy

i jak teraz wcisne buttona to chce aby wyswietlila sie form z name taki jai jest pomiedzy gwiazdkami.

Nie wie czy ktos to zrozumial ale za wszelka pomoc dzieki!

0

hmm... Coś nie łapię. Dodajesz do Memo od razu nazwę z ** czy tylko wpisujesz ShowWindow[1]Namez i uzupełnia linijkę o nazwę?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

pomiedzy gwiazdkami wpisuje name formy

0

agoz napisał:
pomiedzy gwiazdkami wpisuje name formy

Rozumiem, że memo wygląda np. tak:
ShowWindow[1]NamezForm2

Tu przyjąłem, że chodzi ci o ostatnią linijkę.

var
Linia: string;
Poz: Integer;
begin
Linia := Memo1.Lines[Memo1.Lines.Count-1];
Poz := Pos('', Linia);
Delete(Linia, 1, Poz);
Poz := Pos('
', Linia);
Delete(Linia, Poz, Length(Linia) - Poz +1);
(Application.FindComponent(Linia) as TForm).Show;
end;
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1