[Delphi] Lista katalogów i plików

0

Cześć

Poszukuje procedury wyswietlajacej w Memo posortowana liste plikow i katalogow z podanej sciezki.
Przyklad z gotowcow nie za bardzo mi dziala,
Pomozcie chlopcy ;)
pozdrawiam
Paulina

0

Cześć
Pomozcie chlopcy ;)
pozdrawiam
Paulina

Juz widze jak sie do walki rzucaja po tych slowach zeby ci pomoc :-D ;).

--

Delphi 6, Macromedia Flash, (Grafika)
www.wi-download.qs.pl

Pozdrowienia!!

0

Pieknej damie nie wypada odmówić :p.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
SR: TSearchRec;
Fik : Integer;
const
sciezka:string = 'c:\';

begin
Fik := FindFirst( sciezka + '.', faAnyFile, SR);
while (Fik = 0) do
begin
listbox1.items.add(sciezka+sr.Name);
Fik := FindNext(SR);
end;
FindClose(SR);
memo1.lines:=listbox1.items;
end;

Tak - procedura ma wady - wiem, ale nie chce mi się mysleć za bardzo :). Wyświetla ona posortowaną listę plików, bez podkatalogów. Wiem, że jest raczej mierna w skutkach i że posorotowanie wynika z tego, że listboxowi dałem sorted :), ale jest.

Gdybyś potrzebowała pożądnej procedurki zalecam:
a) zarejestrowanie się :)
b) napisanie jeszcze kilku miłych słów :)
c) wysłanie mi maila -wtedy to zrobię, teraz jak widać poszedłęm na łatwiznę - ale spełniłem to co chciałaś - a przynajmniej napisałaś ;).

--
, tradycyjnie pozdrawiam - Numi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1