[Delphi]Pare pytan

0
  1. Mam na formie DriveComboBox, DirectoryListBox i FileListBox. Jak moge teraz uzyskac pelna sciezke do pliku. Bo gdy na przyklad przydzielam jakiegos labela w directoryListBoxie do wlasciwosci DirLabel to obcina mi dluzsze sciezki... Moze to i proste ale ja znowu mam problem z prosta rzecza :(
  2. Ile pikseli to jeden milimetr?

Pozdr.
Y@siu

0

Y@siu napisał:

  1. Mam na formie DriveComboBox, DirectoryListBox i FileListBox. Jak moge teraz uzyskac pelna sciezke do pliku. Bo gdy na przyklad przydzielam jakiegos labela w directoryListBoxie do wlasciwosci DirLabel to obcina mi dluzsze sciezki... Moze to i proste ale ja znowu mam problem z prosta rzecza :(

dobra dzieki, krotkie zacmienie poradzilem sobie!

&gt2) Ile pikseli to jeden milimetr?

tego jednak dalej nie wiem...

0

Y@siu napisał:

&gt&gt2) Ile pikseli to jeden milimetr?

na papierze zalezy od rozdzielczosci drukarki i skalowania. na monitorze zalezy od rozdzielczosci i od wielkosci monitora
--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

No dobra i teraz zrodzilo mi sie nastepne pytanie. Czemu DirectoryListBox nie pokazuje mi folderu WINDOWS?

0

Nie pokazuje tych folderów które są ukryte.
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

Z tego co zauwazylem to ukrytych i systemowych nie pokazuje... Ale jak to moge obejsc??? Moze jest jakis inny, podobny komponent ktory by to potrafil.

Y@siu

0

D6 zakładka Samples
Kompomenty ShellCtrls
Umiesc którys z komponentów moze ShellTreeView
Ustaw właściwość ObjectType | otHidden := True
To wszycho powodzenia

0

No tak ale teraz rodzi sie kolejny problem... Jak moge sprawdzic jaka jest selekcja w ShellTreeView? tzn. czy po pierwsze zaznaczony jest plik exe. Inna sprawa jak moge potem uzyskac sciezke do tego pliku :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1