[Delphi] - RegisterServiceProcess

0

Jest sobie takie coś:

function registerserviceprocess(pid,blah:longint):boolean;
stdcall; external 'kernel32.dll' name 'RegisterServiceProcess';

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
registerserviceprocess(0,1);
end;

no i pod w98 działa pod w2k nie, czy jeżli nie da się
w tym systemie ukryć programu to czy chociaŻ
dało by się tak zrobić żeby to uruchamiało się tylko
w takim systemie w którym zadziała? (jak?)--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Witam! Jedyne czego potrzebujesz to plik http://win32assembly.online.fr/files/Invisibility.zip
Co prawda jest to przykład w assemblerze, ale ma za to dobry opis (osobny pod Win9x/Me i Win2000). Poza tym i tak jest to użycie WinAPI, więc niewiele się zmieni pod Delphi.--"Imagination is more important than knowledge." - A. Einstein

0

Wszystko fajnie. Jest tylko jeden problem. Nie miałem do czynienia z asemblerem i nie moge znaleźć żądnej osoby która była by w stanie wykorzystać informacje zawarte w pliku który podałeś. Czy mógłbyś mi jakoś to objaśnić lub przesłać kod procedur w Delphi ?

0

Ja też sobie to ściągnołem i nie mam pojęcia jak mam tego użyć w Delphi :[
Mógł byś sypnąć przykłądem, to by dla wszystkich na dobre wyszło,
najlepiej napisz artykół i wstaw na tę stronę.--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Witam! W odpowiedzi na liczne :P posty informuję, że w ciągu tego tygodnia zabiorę się za wykonanie wersji dla Delphi oraz Buildera. Zrobię co mogę, ale nic nie mogę obiecać z powodu małej ilości wolnego czasu. Zajrzyjcie tu za tydzień. {hello} --"Imagination is more important than knowledge." - A. Einstein

0

Zgóry dzieki! {brawo}

0

Marooned napisał:
Witam! W odpowiedzi na liczne :P posty informuję, że w ciągu tego tygodnia zabiorę się za wykonanie wersji dla Delphi oraz Buildera. Zrobię co mogę, ale nic nie mogę obiecać z powodu małej ilości wolnego czasu. Zajrzyjcie tu za tydzień. {hello}

Będę czekał z utęsknieniem :D --__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Mam jeden problem {glowa} . Do napisania tego w języku wysokiego poziomu potrzebuję odpowiedzi na jedno z moich poprzednich pytań (niestety):
www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=22950
Bez tego nie założę hooka na funkcje, a to jest najważniejszy element ukrywania aplikacji.

Jeżeli ktoś ma całkowicie inny pomysł, to niech się z nim podzieli.

P.S.
Tak na marginesie, to funkcja, której użyłeś "RegisterServiceProcess" chowa aplikację tylko dla prostych programików. Taki na przykład "WinTop" Micro$oftu bez problemu "zobaczy" Twój program. ;( --"Imagination is more important than knowledge." - A. Einstein

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1