[delphi] autostart

0

witam. mam program ktory uruchamia sie przy starcie systemu. dodany jest do utostartu. ale gdy sie uruchomi to programy z tray tez sie uruchamiajka i na chwile zaslaniaja moj program. jak zrobic aby programy z tray nie wlaczaly sie gdy jest moj wlaczony?

0

Może po prostu ustaw formstyle na fsstayontop?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=24303
Dokładnie to samo pytanie!!--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

lolekz napisał:
witam. mam program ktory uruchamia sie przy starcie systemu. dodany jest do utostartu. ale gdy sie uruchomi to programy z tray tez sie uruchamiajka i na chwile zaslaniaja moj program. jak zrobic aby programy z tray nie wlaczaly sie gdy jest moj wlaczony?

nie chce być wredny ale aniutostaru ani sie uruchamiajka u mnie nie ma i nie roumia w jak to jezyka jest pisany :P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

ale ja potrzebuje kod!

0

lllllllllll napisał:
ale ja potrzebuje kod!

tak trudno coś wymużdżyć??
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
z tego klucza skopiuj za pomoca posa adresy programów i zapisz np do ini ab kiedyś je przywrócić. w katalogu windows/menu start/akcesoria/autostart(jak ma ktoś w innym katalogu windows to może być troche inaczej) są pliki *.ink weź je skasuj albo przenieś. Mając ścieżki z rejestru i ściezki z plików ink po odpaleniu twojego programu uzywając winexec łatwo odpalic tamte programy..
Co do pierwszego jest artykuł na stronei o rejestrze co do użycia winexec było kilka postów.
Mała uwaga nie jestem pewien ale wpis w rejestrze LoadPowerProfile powinien zostać i SystemTray ale ten chyba niekoniecznie

Jest jeszcze taki klucz tam też sporo programów laduje swoje wpisy ale sa to najczęściej sytemowe więc raczej je radze zostawić
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices}--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1