[Delphi] Dwa problemy z Canvas...

0
  1. Na formie mam kilka Label'ów.
    Robię Form1.Canvas.Repaint; ,a Labely "mrygają".
    Jak zrobić, żemy przestały mrygać?
    Położenie ich na TPanel odpada... :(

  2. Jak zrobić, żeby Canvas nie znikał, po zasłonięciu lub zminimalizowaniu formy ???

{browar} {hello} --

0

cimak napisał:

  1. Na formie mam kilka Label'ów.
    &gtRobię Form1.Canvas.Repaint; ,a Labely "mrygają".
    &gtJak zrobić, żemy przestały mrygać?
    &gtPołożenie ich na TPanel odpada... :(
    &gt
    &gt2. Jak zrobić, żeby Canvas nie znikał, po zasłonięciu lub zminimalizowaniu formy ???
    &gt
    &gt
    &gt {browar} {hello}
    &gt
    &gt--
    &gt

  2. nie jestem pewien, że to zadziała ale sbróbuj użyć TStaticText zamiast TLabel

  3. nic nie można zrobić, możesz co najwyżej za każdym razem przerysowywać Canvasa--Vogel [Delphi 6 PE]

I TY możesz nauczyć się grać w bierki!

0

Co do pierwszego, to było to poruszane baaardzo dawno temu. O ile pamiętam to w Lipcu. Proponuję poszukać.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

No dobra....
ale jak szybko przywrócić canvas sprzed 5 sec. ????--

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1