W jaki sposób przejść w FTP do katalogu znając jedynie "częściowo" jego nazwę?

0

Witam.

W jaki sposób mogę przejść do katalogu znając jedynie "częściowo" jego nazwe?

Chodzi o to że ten plik może mieć przeróżne nazwy , lecz to wygląda w taki sposób 123.profil , część "*.profil" pozostaje zawsze niezmienną...lecz te "123" czasem może mieć inne wartosci / znaki

idFTP1.Put (GetEnvironmentVariable('appdata')+'/program/123.profil/1.log','1.log');

0

Pobierz listę plików i wybierz ten odpowiedni? ...

0
Patryk27 napisał(a):

Pobierz listę plików i wybierz ten odpowiedni? ...

jestem amatorem w delphi, mozna prosic o jakies obszerniejsze informacje jak to zrobic ?

0

Przeczytaj w dokumentacji Indy, jak pobrać listę plików i poczytaj o operacjach tekstowych w Delphi.

0

W DEMO masz prawie pełnego klienta FTP.

0
_13th_Dragon napisał(a):

W DEMO masz prawie pełnego klienta FTP.

ja jestem laikiem w programowaniu .. juz wszystko napisalem co potrzebuje, brakuje mi tylko rozwiązania tego problemu ktory opisalem ;/

0

To albo zgłebiasz podstawy albo zlecasz komuś napisanie programu za Ciebie w dziale oferty pracy. Gdyż według mnie dostałeś w tym temacie wystarczające informacje. To że nie umiesz lub nie chcesz umieć skorzystać z dem użycia ftp pod Indy to już nie nasz problem :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1