[Delphi]Przeglądarka internetowa

0

Witam! Czy jak mam przeglądarkę internetową i użyłem komponentu TWebBrowser to po odinstalowaniu Internet Explorer moja przeglądarka będzie działać poprawnie? Jak nie to co muszę zrobić/które pliki skopiować/ aby działała poprawnie :-) POMOCY :| --Pracuję w Delphi
+---------------------------+
Pozdrawiam
GG: 4079188
[email protected]

0

Naszy napisał:
Witam! Czy jak mam przeglądarkę internetową i użyłem komponentu TWebBrowser to po odinstalowaniu Internet Explorer moja przeglądarka będzie działać poprawnie? Jak nie to co muszę zrobić/które pliki skopiować/ aby działała poprawnie :-)

Prawdopodobnie nie będzie funkcjonować poprawnie. Będziesz potrzebował pliku ocx (tylko nie pamiętam nazwy, jest w FAQ przy temacie z TWebBrowser).

A tak swoją drogą to jak odinstalujesz IE?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Po prostu przy instalacji systemu NIE zainstaluję IE :-) Tylko chcę wiedzieć na pewno czy moja przegladarka będzie samodzielna... Mówisz, że tylko 1 plik czy więcej? Mam pytanko: jak zrobić coś takiego: jak nacisnę jakiś link i otworzy mi się inna strona internetowa to jak po naciśnięciu tego LINKA uaktywnić Button1?--Pracuję w Delphi
+---------------------------+
Pozdrawiam
GG: 4079188
[email protected]

0

Dryobates napisal:
A tak swoją drogą to jak odinstalujesz IE?

jest taki program 98lite czy jakos tak :)
on ma opcje wywalenia IE ---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:
jest taki program 98lite czy jakos tak :)
on ma opcje wywalenia IE

To jak już ktoś zrobi pożądny komponent typu TWebBrowser, to usuwam IE--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

Pomoc do Delphi po polsku. http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=21335&c=2

Oficjalny kanał IRC serwisu 4programers:
serwer: warszawa.ircnet.pl sieć: POLNet kanał: #4programmers.net

0

Naszy napisal:
Mam pytanko: jak zrobić coś takiego: jak nacisnę jakiś link i otworzy mi się inna strona internetowa to jak po naciśnięciu tego LINKA uaktywnić Button1?

znalazlem tylko cosik takiego :)

najpierw otwieramy stronke w WebBrowserze:

WebBrowser1.Navigate('www.4programmers.net');
Button1.Enabled := FALSE; //ustawiamy enabled buttonka na false :)

a teraz w zdarzeniu OnBeforeNavigate2 wpisujesz:
Button1.Enabled := TRUE;---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

jest taki samodzielny komponent tylko wyleciala mi nazwa... Wejdz na www.surgimed.com.pl/bankrut tam jest przyklad (html2exe) z tym komponentem (tyle ze bedziesz musial pliki graficzne przed wczytaniem konwertowac na bmp bo ten komponent tylko bmp wczytuje--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

WebBrowser jest ActiveX Control która korzysta z engine IE tj. jeśli nie masz IE to Ci nie będzie chodzić.
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

Hehe, IE nie da się odinstalować, ponieważ m. in. dzięki niemu także możesz NORMALNIE przeglądać foldery itp. Oczywiście jeśli zainstalujesz ten tego.. Total Manager to też będziesz mógł przeglądać ;) [chyba]

0

TY PASKUDNY EKSHUMATORZE WĄTKÓW!!!! [krzyk]

Popatrz się na datę...

Co do IE to się da usunąć, spokojna głowa, nie uzywam XP czy innych badziewi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1