przeglądarka internetowa

0

Właśnie pisze przeglądarke internetową i mam problem. Niewiem jak zrobić folder "ulubione" jaki jest w internet eplorerze. Pomóżcie. Z gory thx.

0

Pobierasz ścieżkę do folderu Ulubione (np. za pomocą SHGetSpecialFolderPath).
Analizujesz wszystkie pliki .url z tego katalogu (i podkatalogów).
Otwórz plik URL w Notatniku, a wszystko będzie jasne!

0

A może by tak przykładowy kod? Jestem dopiero początkującym programistą w delphi.

0

Jestem dopiero początkującym programistą w delphi.

HHmmm.. i już przegladarke robisz?? :|

0

Jestem dopiero początkującym programistą w delphi.

HHmmm.. i już przegladarke robisz?? :|

Nie dokładnie początkującym.Ten język <ort>umię </ort>juz gdzieś od kilku tygodni(3 może 4).

0

Skoro jesteś początkujący, to dobra rada (bez złośliwości z mojej strony):
Odłóż pisanie tego programu na później.
Nawet jakbym Ci wrzucił tutaj kod, to i tak byś go nie rozumiał!

Poczytaj co to takiego:
Pos, Copy, Delete
TStringList,
TIniFile,
FindFirst, FindNext, FindClose
....

0

hahahaha się uśmiałem.Ale mógłbyś może co. aha jesli myślisz że nie <ort>umie </ort>robić menu to się trochę mylisz.

0

sam piszesz kod do obsługi HTML, CSS etc czy używasz TWebBrowser, bo jak to drugie to nie piszesz przeglądarki.

0

Napiszesz go czy nie, bo co prawda umie już ten język od kilku tygodni, ale wciąż się jednak uczę(na błędach, żeby ktos mnie nie zrozumiał żle).

0

sam piszesz kod do obsługi HTML, CSS etc czy używasz TWebBrowser, bo jak to drugie to nie piszesz przeglądarki.

jakby to powiedzieć..... pisze <ort>przegląderkę </ort>o silniku explorera.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0