Narysowanie znaku drogowego w Pascalu

0

Witam. Mam do napisania program który wyświetli mi znak drogowy http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Znak_B-31.svg&filetimestamp=20120405045402. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.. wiem że rysuje się jakoś w Pascalu ale nie mam pomysłu, już zapomniałem jak się to robi.. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w przypomnieniu i zrobieniu takiego programu. Pozdrawiam i dzięki z góry

3

Jakiś kurs Pascala np. http://www.ks-ekspert.pl/artykuly/programowanie/pascal.aspx no i do rysowania będzie Ci potrzebne potrzebne:
InitGraph, CloseGraph, SetColor, SetBkColor, Circle, DrawPoly, FillPoly itp

2

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w przypomnieniu i zrobieniu takiego programu.

Chyba nie ten dział. Zobacz dział Praca.

Albo płacisz albo się uczysz.

0

Zapisz obrazek ze strony i wczytaj jako bmp i wyświetl :D Jak jesteś ogar to w moich postach gotowca znajdziesz :D

0
babubabu napisał(a):

Zapisz obrazek ze strony i wczytaj jako bmp i wyświetl :D Jak jesteś ogar to w moich postach gotowca znajdziesz :D

W 16-bitowym TP może być ciężko, a wydaje mi się że kolega właśnie czegoś takiego używa, bo tak to każdy głupi może walnąć TImage i wczytać obrazek...

0

No to nieźle. Niech zaimplementuje wczytywanie SVG w TP :) Bo skoro ten znak drogowy z linku jest do narysowania, to lepiej żeby zadanie wykonał jak należy ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1