[Delphi] Pobieranie listy wartości

0

Jak pobrać z klucza rejestru listę wszystkich wartości? Konkretnie chodzi mi o klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run (czy jakoś tak :))

--

Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
Jak pobrać z klucza rejestru listę wszystkich wartości? Konkretnie chodzi mi o klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run (czy jakoś tak :))

Dokładnie to ci nie powiem ale to ma być coś koło tego :))

Values := TStringList.Create;
Reg := TRegistry.Create;
Reg.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
try
Reg.OpenKey('Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run', true);
Reg.GetValueNames(Values);
Reg.CloseKey;
finally
Values.Free;
Reg.Free;
end;

Problem w tym że, w kluczu run wszystkie są typu string (wartość ciągu czy jakoś tak)
i nie ma problemu, ale jak się pojawi jakaś INNA, będziesz miał jej nazę np. "dupa"
i zrobisz ReadString dupa , to wywali błąd :(--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1