Jak znaleźć Ip komputera?

0

I nie chodzi mi tu o te kody które krążą po necie...
Podam na moim przykładzie. Mam internet od gościa który podłączył internet do swojego kompa, a mnie do bezprzewodowej sieci lokalnej. Jak użyje tego kodu to mi wychodzi IP w tej lokalnej, a ja chce IP to nie w sieci lokalnej tylko zew.

0

A do postu madmike'a, jakie moduły tam trzeba dodać?bo mi wywala błąd

0

Albo na swoim serwerze plik php wykorzystujący REMOTE_ADDR do wypisania czystym textem ip :)

TomRiddle napisał(a)

A do postu madmike'a, jakie moduły tam trzeba dodać?bo mi wywala błąd

Pisze tam jak byk: This snippet requires indy and also regular expressions from http://regexpstudio.com/

Spróbuj bezmodułowy przykład stąd: http://delphi.about.com/od/delphitips2009/qt/delphi-get-wan-ip-address-behind-router-gateway-proxy.htm

Wiesz może co to Google?

0

Tam jest użyte Indy i RegExpr (link do tego drugiego tam masz).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1