Szybkie rysowanie na Canvasie

0

Mam w pamieci jakies dane w formacie RGB i chcialbym namalowac je na Canvasie - na okienku.

Ogolnie to robie tak, ze kopiuje dane do tbitmapa potem robie canvas.draw(x,y,bitmapa);
ale nie jest to zbyt szybkie.

da sie szybciej ???

0
Kisiol napisał(a)

kopiuje dane do tbitmapa
jak?

0

BitBlt

0

scanline i kopiuje po prostu petla bajty

bitblt - pogugluje, dzieki, mam nadizeje ze bedzie szybki :P

edit: a jednak cos nie idzie :/

ktos wklei jakis kod?

p := getmem( rozmiar)

i teraz zeby te dane z p wysiwietlic na kanvasie jak najefektywniej :s

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1