Przetłumaczenie kilku linii kodu z BCB do Delphi

0

Witam!

Mam kilka linii kodu napisanych w środowisku Borland C++ Builder 6, lecz niestety nigdy nie pisałem nic w tym środowisku, lecz w Delphi (jednak wiem co-nieco z C++). W związku z tym mam wielką prośbę - czy ktoś mógłby "przetłumaczyć" te linijki kodu napisane w BCB do delphi? Z góry bardzo dziękuję! Oto ten kod napisany w BCB:

psi = (atan((omega*r)/l)*M_PI)/180;
table[6][i]=l*((0.5*um)/(sqrt((r*r)+(omega*omega*l*l))))*(omega*cos(omega*t+fi-psi)+(r/l)*pow(M_E,(-t/lambda))*sin(fi-psi));
0

A co tu tlumaczyc ? to same operacje matematyczne na jakichs zmiennych. Jedyne, co musisz zmienic, to w tablicy "=" na ":=" i to chyba tyle.

0

Tak, to są operacje matematyczne z tym że delphi nie rozpoznaje czegoś takiego jak "Atan" czy "pow" :/ Z tym mam problem...

0

uses math - tak ciężko wziąć i wcisnąć F1 na pierwszym nierozpoznanym elemencie????

0
Misiekd napisał(a)

uses math - tak ciężko wziąć i wcisnąć F1 na pierwszym nierozpoznanym elemencie????

Zadeklarowałem Math w sekcji uses już wcześniej, mimo to to wciąż nic nie daje.

0

OK już chyba to rozgryzłem, dzięki za fatygę.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1