Panel na StringGrid'zie

0

Witam,
Mam taki problemik, mianowicie po kliknięciu na jedna komórkę StrigGrid'a mam się wyświetlić Panel z pewnymi opcjami. Problem w tym ze Panel się wyświetla ale jest jakby pod StringGrid'em, nie widać go w obszarze StringGrid'a, poza obszarem StringGrid'a jest poprawnie.

Co ciekawe miałem już to tak zrobione i działało, coś pomieszałem i nie działa :(
Proszę napisać jak tym sterować.
Dodam tylko że panel powinien działać podobnie do PopupMenu

0

Jak wyświetlasz panel?

Spróbuj

Panel.BringToFront;
0
Grudziecki napisał(a)

Jak wyświetlasz panel?

Panel1.Show;

oraz definiuje jego pozycje żeby się przy kursorze myszki pokazał - to działa poprawnie, wyświetla się w dobrym miejscu tylko go nie widać w obszarze tabeli;

0

Czy Ty chcesz zrobić coś na wzór hinta? No to nie panel, tylko forma.

0

Juhas dobrze gada. Nowa forma, BordelStyle na BSNone.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1