ukrycie kolumny w stringgridzie

Odpowiedz Nowy wątek
2005-12-31 15:14

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Witam
jak mozna ukryc kolumne np. 3 w stringgridzie ale nie poprzez width:=0; bo wtedy mozna ja powiekszyc recznie ...

da sie ja jakos usunac ale zeby mozna bylo do niej wpisywac dane??
cos takiego jak z tym width:=0; tylko nie to :P

z gory dzieki


Pozostało 580 znaków

2005-12-31 15:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

standardowy StringGrid nie ma czegoś takiego, pozostaje albo napisanie własnego komponentu albo jakiś inny grid


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2005-12-31 15:22

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

kurcze :( szkoda
a znacie mzoe jakies darmowe stringgridy w ktorych jest mozliwosc uzyskania takiego efektu??


Pozostało 580 znaków

2005-12-31 15:43

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

http://www.bergsoftware.net/
http://torry.net/pages.php?id=114


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

ktosiek
2006-01-01 22:34
ktosiek
0

Najłatwiej ustawić jej szerokość na 0

Pozostało 580 znaków

Domek
2006-01-01 22:55
Domek
0

noroo napisał:

...ale nie poprzez width:=0; bo wtedy mozna ja powiekszyc recznie ...

ktosiek napisał:

Najłatwiej ustawić jej szerokość na 0

Chyba ktoś jeszcze z sylwestra nie wytrzeźwiał :]

Pozostało 580 znaków

snw
2006-01-02 13:13
snw

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

ewentualnie obsłuż OnDrawCell i jeśli ACol=2 (czyli kolumna trzecia) to nie rób nic, ogółem mówiąc, nie próbowałem ale na pewno się da ;)


Pozostało 580 znaków

2006-01-02 18:31

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Oj co wy gadacie.
Ustaw szerokośc kolumny na -1 i po hałasie. Zniknie ci nawet ten cień który zostaje po szerokości równej 0.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0