Przyklejona forma :)

0

Hejka ;-P
Mam główną formę na której jest Button:

begin
Form2.top:=form1.top+form1.height;
Form2.left:=Form1.left;
Form2.Width:=Form1.Width;
Form2.Show;

No i forma jest wyświetlana zaraz pod Form1. O to chodziło.
ALE! Gdzie mam te zdarzenie wkleić, żeby te okno było ,,przyklejone" tzn. Jak użytkownik przesunie Form1, to Form2 dalej będzie przyklejone na dole?
OnResize jest tylko wtedy, gdy rozszerzy się okno. MouseUp nie przejdzie, bo działa tylko i wyłącznie jak kliknie się na formę, a nie na pasek :(
Nie musi to być płynnie. Może być jak użytkownik skończy ruch.

0

Problem rozwiązany :)
OnPaint

0

Włóż to w Timerka, z intervalem 1ms ;)

0
Szymonss napisał(a)

Włóż to w Timerka, z intervalem 1ms ;)

równie dobrze może sobie tego Timerka z interwałem 1 ms włożyć... w buty. Poszukaj sobie jaka jest faktyczna minimalna rozdzielczość czasowa wydarzenia OnTimer w TTimer.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1