[ListView] 10.000 wpisow strasznie obciaza pamiec

0

Witam

Pisze program ktory komunikuje sie z urzadzeniem i pobiera z niego wszelkie logi systemowe. Logi te wyswietlam w raportach ListView:
user image
Pomimo korzystania optymalizacji pamieci zaraz po odebraniu i wyswietlaniu danych widze, iz program zajmuje strasznie duzo w procesach ok. 60mb.

Czy jest jakas alternatywa na ListView/raporty? ... z mozliwoscia kolorowania wierszy.

Pozdrawiam
i Dziekuje!

0

Virtual Treeview

Komponent ma duże możliwości ale (raczej) nie jest mnie "pamięcio żerny".
Przy takiej ilości wpisów raczej nie uda się zaoszczędzić więcej pamięci ;-)

0
piochu napisał(a)

ale (raczej) nie jest mnie "pamięcio żerny".
Przy takiej ilości wpisów raczej nie uda się zaoszczędzić więcej pamięci ;-)
aż byś się zdziwił

0

Zrobię takiego małego off-topica - interfejs fajnie wygląda: eleganckie klasyczne wstążki - są to może jakieś darmowe komponenty do użytku komercyjnego, czy jak zwykle płatne lub darmowe do domowego?

0

Moim zdaniem to na 90% będzie to ten komponent.

0

to są na 100% tms-y :-P

0

Porównajcie interfejs tego programu z interfejsem Word 2007. To charakterystyczne menu w górnym prawym rogu i te odcienie niebieskiego...

0

na tej stronce http://www.bergsoft.net/downloads.htm masz komponent NextGrid całkiem fajny i szybki nie wiem jak jest z pamięcią musisz sobie sprawdzić niestety jest tylko po D6 i D7

0

dzieki chlopaki za Pomoc ;-)
co do mojego app'a uzywam platnego devExpress
on ma co prawda cxListView ale mam problem z kolorowaniem.

jeszcze raz dzieki za wszelkie podpowiedzi :)
pozdrawiam!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1