[Listview] Wysokosc wiersza

0

Mozna jakos zmienic wysokosc wiersza? ;p

0

No, powiększ czcionkę w Listview ;P

0

lol ;]
Nie zupelnie o to mi chodzilo :P
zeby wlasnie czcinka taka sama zostala :)

0

Wrzuć timera i ustaw go na 1ms ;P
Potem napisz w nim warunek:

If czcionka Listwjuła = 8 then czcionka Listwiuła := 16 else
If czcionka Listwjuła = 16 then czcionka Listwiuła := 8; // ;P

Ten warunek sprawi, że będziesz miał niewidoczne migotanie, co spowoduje, że wiersz będzie dwa razy większy od czcionki ;P lol
Pamiętaj, że 1ms całkowicie eliminuje smużenie, a więc możesz się spodziewać czystego i płynnego wyświetlania wiersza ;P
Efekt soczysty i na bank murowany ;P
Gwarancja Poxipolu i Henkel'a ;) [rotfl] ;P

P.S.
Trochę humoru nie zaszkodzi :) ;P
Zrób swój Row Height :)

0

Rozmiar wiersza jest uzależniony od wielkości ikonki (domyślnie 16x16).
Jeśli wstawisz ikonkę o rozmiarach np.: 32x32 to wysokość wiersza będzie nieco większa od wielkości ikonki...

Ikonkę załaduj do TImageList, który musisz wskazać w ListView w polu SmallImages lub/i StateImages.

(ps. ChceckBox w ListView pozostanie wielkości domyślnej 14x14).

0
B-A-D napisał(a)

Wrzuć timera i ustaw go na 1ms

Nie można zrobić takiego timera - zamiast 1ms otrzymasz około 50ms,
i dupa wyjdzie z tej genialnej metody ustalania wysokości linii. :)

0

Dzieki dzieki :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1