[Delphi] Drukowanie pliku tekstowego inaczej

0

Witam mam taki problem, chciałbym wydrukować tekst (z pliku *.txt) ale żeby drukował sie w gęstszej czcionce (niż ze standartowedo notatnika windows), jak to zrobić.
(chodzi mi o to żeby tabelka z pliku txt miesiła sie na stronie)

tekst może być wczytan do czegoś w rodzaju notatnika do komponentu (memo), ale nie musi, może iśc od razu na drukarkę.

Dla jasności powiem jak to robiłem w pascalu dla drukarki igłowej.

var czcionka:char;
begin
writeln(lst,'TEKST ZWYKŁY');
czcionka:=#15;
writeln(lst,czcionka);
writeln(lst,'TEKST CIASNY');
end;

prosze o jakies porady.

0

na jakiej drukarce?

BTW poczytaj o

  1. Printers
  2. Printer.Canvas + wszystkie metody do rysowania (TextOut, LineTo, ...)
  3. http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms533931.aspx
  4. http://4programmers.net/Forum/364998?h=tlogfont#id364998
  5. http://4programmers.net/Forum/336622?h=tlogfont#id336622
0
Misiekd napisał(a)

na jakiej drukarce?

Drukarka atramentowa na usb

0

to wszystko masz w linkach wyżej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1