[delphi] usuwanie pliku inaczej?

0

hej !!! mam pytanko wiem jak oproznaic kosz itp ale jak po najechaniu plikiem na forme programu dany plik zostanei usuniety do kosza??? google na ten temat milczy a itu nie wiele znalazłam?? pomocy

0

Jak usunąć plik do kosza

Wystarczyło wpisac w wyszukiwarke na 4p :(

0
anusiaq napisał(a)

ale jak po najechaniu plikiem na forme programu dany plik zostanei usuniety do kosza???

Obsłuż wiadomości o przenoszeniu plików lub pobierz komponenty do obsługi przenoszenia/upuszczania plików. :P

0

qyon twoj link nie przydal mi sie bo jako takei usuwanie pliku do ksoza moge bez probemy zrobic...
ale jak oblsuzyc te opuszczanie na forme i wtedy wykonanie tej procedury usuniecia?? NEX jakie komponenty masz na mysli ? mzoe jakies namiary lub chociaz nazwy??

0

http://4programmers.net/Delphi/Artyku%C5%82y/Drag_anddrop-_przeci%C4%85ganie_plik%C3%B3w

Wyprzedzono mnie ;-P . Teraz poskładać linki do kupy i mamy gotowy program

0

http://angusj.com/delphi/

Masz tam pakiet komponentów do obsługi drag&drop i kilka przykładowych aplikacji. Ale do samego usuwania, szybciej i "lżej" będzie samodzielne obsłużenie API bardziej odpowiednie.</u>

0

No niestety problem ten nie daje mi zycia;/ ;-( Moglibyście mi podać przykladowy kod jak to wykorzystac w shellapi?? w ostatecznosci skorzystam z komponentow NExa ale wolałabym nie ;-( chłopacy pomózcie ....

0

A czego nie rozumiesz? Przecież Adam dał Ci adres do artykułu na ten temat... Tam jest wszystko czarno na białym wyjaśnione... Jest opisane jak uzyskać nazwę przeciągniętego pliku, a po nazwie sam napisałeś że umiesz usuwać. :P

0

Jeeeaaaaa działa skupiłam się , poskladalam wszystko do kupy i działa DZIĘKI BOYS :D :d

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0