Delphi baza danych w firebird

0

Mam taki problem. Napisalem program w Turbo delphi do obslugi bazy dannych. Baza danych na silniku firebirda. i chcialbym teraz uzywac ten program na innym kompie wiadomo bez srodowiska turbo delphi.skompilowalem program zaznaczylem w opcjach buid with pakage. ale jakos na innym kompie nie chce to chodzic. Moze ktos mial podobny proglem?. prosze o pomoc dziekuje:)

0

Może podasz jaki błąd wyskakuje lub coś?

W Oncreate:

   IBQuery1.Database.DatabaseName:=(Extractfilepath(application.exename)+'BAZA.GDB');
   IBQuery1.Open;

I w folderze z programem mają się znajdowac pliki:

  • plik z bazą,
  • gds32.dll,
  • ib_util.dll,
  • firebird.msg,

i folder intl z plikiem: fbintl.dll

Pozdr.

0

wlasnie najsmieszniejsze jest to ze zadnego blegu nie mam. na kompie gdzie mam srodowisko turbo delphi wszystko smiga a na innym kompie wyskakuje ze program wykonał niedozwolona opcje i zostal zamknięty

0
Marcin_23 napisał(a)

zaznaczylem w opcjach buid with pakage

ludzie jak nie macie pojęcia co zmieniacie to nie zmieniajcie!!! Ma być ODZNACZONE, chyba że świadomie zaznaczysz, co w tym wypadku nie miało miejsca. Dodatkowo na innym kompie klient FB zainstalowany? A ścieźki i adres do serwera bazy ustawiona?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1