Jak Polaczyc Sie z kolejnym kompem

Odpowiedz Nowy wątek
2007-03-14 16:43
Krystianooo
0

Mam komputer na ktorym jest klient... Pare domow dalej jest komputer ciotki na ktorym jest serwer i drugi na ktorym tez jest. Wiec wszelkie firewall'y IP czy tym podobne nie ma problemu bo sam to ustawie i sie dowiem... problem mam z polaczeniem z drugim kompem. Z pierwszym lacze sie bez problemu, ale na drugi nie moge... Natimiast u ciotki z pierwszego polacze sie zdrugim. Mam pytanie jak polaczyc sie z mojego(glownego) na drugi ciotki ? mam wsszystkie dane i wszystko moge skonfigurowac, tylko jak to zrobic ?

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 16:58
0

Ale my nie mamy tych wszystkich danych. Powiem więcej, nie mamy żadnych :|

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 17:09
0

Hm... A czy Ty czasem tego tematu już nie założyłeś jakiś czas temu? Hm? :P A wiesz co mówi regulamin o dublowaniu tematów? :P


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 17:17
0

No fakt, ta ciotka mi się przypomina. Szkoda, że tylko informacje o pokrewieństwie z właścicielką kompa umieścił, a konkretów dotyczących sieci, to już nie bardzo.

Na tę chwilę, to fragment drzewa genealogicznego mu mogę narysować, a nie problem rozwiązać :]

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 17:21
0

To są posty w stylu:

Napisałem program do obsługi plików. Ale czasami, w konkretnych przypadkach nie działa. Program ogólnie nie sprawia problemów w działaniu, tylko w tym konkretnym przypadku nie umiem wyeliminować błędu. [bla, bla bla] Proszę o pomoc w programie, jako że się znacie, to powinniście mi odpowiedzieć, bo przecież po to tu jesteście. Aha.. I nie przejmujcie się tym, że nie podałem żadnych informacji i że moje pytania dotyczą spraw które są podstawą i bez problemu znajdę odpowiedzi w dowolnej dokumentacji/samouczku, itp.

Ech... Napiszę po raz kolejny - KONKRETY! Posty takie jak powyżej, napisane według mojego szablonu, tylko zaniżają wartość merytoryczną forum.


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 20:40
Krystianooo
0

Chetnie Napisze Konkrety :) Tylko powiedzcie jakie potrzebujecie, aby móc cos zdzialac...

Pozostało 580 znaków

2007-03-14 20:48
0

Zacytuję Miśkad: ROTFL

Napisz jakich komponentów używasz do połączenia, jak się łączysz, itp. Tyle ile się da.. Żeby można było choćby zacząć gdybać.


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-03-15 10:25
Krystianooo
0

Lacze sie standardowo ClientSocket - ServerSocket poprzez IP. Kompy maja praktycznie te same IP, roznia sie tylko ostatnim numerem - 192.168.. . Jak mowilem do jednego lacze sie bez problemu. Na kazdym jest serwer, udostepnilem przez firewalla wszystkie polaczenia wiec nie ma zadnych problemow jesli chodzi o jakies blokowanie czy cos...

chociaz jest pewna roznica... ten drugi komp jest podlaczony do internetu na stale, tylko, ze uzywa polaczenia do internetu PPPoE... I jest okno jak w neostradzie, aby polaczyc z netem... moze tam jakis wplyw ?

Pozostało 580 znaków

2007-03-15 15:49
Krystianooo
0

??

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych 0, gości 1, botów: 0