[D7] Spakuj i nagrywaj na CD/DVD - komponenty

0

Witam.
Obleciałem torry.net, google i fora dyskusyjne w poszukiwaniu dobrych i DARMOWYCH komponentów do pakowania i nagrywania płyt CD lub CD/DVD pod Delphi 7.

Do pakowania użyłbym komponentu: SevenZipVCL.
Natomiast do nagrywania płyt użyłbym TXPBurnv2. Jest z nim problem, bo nie rozpoznaje nośnika CDRW przy próbie wyczyszczenia go z plików.

Chodzi mi o komponent darmowy do nagrywania płyt CD, może być też i DVD, aby można było obsłużyć multisesję lub też prędkość nagrywania.

Czy zna ktoś taki komponent i mógłby przybliżyć procedury do jego obsługi?
I czy komponent do pakowania zna ktoś lepszy od tego którego napisałem powyżej?

Jakie komponenty darmowe używacie do tych dwóch wymienionych przeze mnie kwestii (pakowanie i nagrywanie)?

Pytam, bo chcę sobie zrobić program do archiwizacji danych na moim kompie.

Dzięki [browar]

0

a moze Nero API dla Delphi ?

A port for Delphi of the Nero API for burning CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW and DVD-RAM among others. The API needs a licence for redistribution of Nero Burning ROM libraries or the program installed on the machine.

0

OK ściągnąłem to, zainstalowałem paczkę, potem skompilowałem sample program i przy uruchomieniu wywala komunikat:


DelphiNeroAPI Sample

Cannot connect to NeroAPI !

OK

A potem Access Violation.

TdnapiDevicesCombobox wywala AV gdy Active daję na True/

Czy do mojej aplikacji musi być koniecznie zainstalowane Nero? Wydaje mi się, że nie.
Chce ją napisać jako samowystarczalną aplikację aby nie trzeba było instalowac Winzip i Nero.

0

A zna ktoś jakieś płatne komponenty??
Cena nie gra roli xD
Chce by byly min. opcje jak w Nero.

Pozdrawiem!

0
djkolo napisał(a)

Chce by byly min. opcje jak w Nero.

ale ROTFL :D :D :D

a komponent TWord i TQuake też chcesz???

0

misiekD nie przesadzaj, wystarczy TNero, a dobrze by było jeszcze mieć TCrack (tylko porządny, musi sam rozpoznawać zabezpieczenia, żeby nie trzeba było podawać) :)

0

djkolo 29-01-2007 21:52

Użytkownik
Status: Offline
Dołączył: 07-01-2006
Skąd: Szczecin A zna ktoś jakieś płatne komponenty??
Cena nie gra roli xD
Chce by byly min. opcje jak w Nero.

Pozdrawiem!
Dj_Kolo - Mam Delphi 7 EP i WinXP Pro
Zapraszam do odwiedzania mojej strony http://programo.xp.pl

Misiekd 30-01-2007 12:40

Użytkownik
Status: Online
Dołączył: 02-12-2003
Skąd: Dąbrowa Górnicza djkolo napisał:
Chce by byly min. opcje jak w Nero.

ale ROTFL

a komponent TWord i TQuake też chcesz???
Jeśli masz zamiar skontaktować się ze mną na prv to NAJPIERW SIĘ PRZEDSTAW a potem napisz O CO CI CHODZI!!! Na zaczepki typu "hej", "witaj", "jesteś" NIE ODPOWIADAM!!

Ostatnio zmodyfikowany: 30-01-2007 12:41 przez Misiekd

Sir Daban 30-01-2007 12:49

misiekD nie przesadzaj, wystarczy TNero, a dobrze by było jeszcze mieć TCrack (tylko porządny, musi sam rozpoznawać zabezpieczenia, żeby nie trzeba było podawać)

Możecie mi się nie ładowac do mojego tematu? Bo potem wychodzi taka sytuacja jak teraz zamiast odpowiedzieć na moje pytania to koncentrujecie się na głupawych postach jakiegoś łepka. Niech sobie założy swój osobny post. Dzięki.

0

RedbaK, żeby nie było że OT

podstawowe pytanie - zainstalowałeś NeroAPI? i jak tak to jak to zrobiłeś?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1