Płyta CD/DVD

0

Jak rozpoznać czy w napędzie jest czysta dvd czy cd? [!!!]

0

Pobieraj wolne miejsce na tych dyskach.
Napisz kilka warunków:
Jeśli 700Mb to CD.
Jeśli 4700Mb to DVD itd.

0

Tak jak mówił B-A-D powinno to wygladać mniej więcej tak: (ale mi się ztymowało :D )

if miejsce <= 700 then <b>CD</b> else <b>DVD</b>

ale na pewno to wiesz..

Pobieranie miejsca na dysku wygłąda tak:

var
  User : String;
  Buff : DWORD;
  _HWND : THandle;
  Proc : TProcessEntry32;

      data: TDateTime;
begin
  Buff := 999;
  SetLength(User, Buff);
  GetUserName(PChar(User), Buff);
  zalogowany.Caption:=(user);
  WOLNE_LABEL.Caption := Format('Wolne miejsce: %d',[DiskFree(0)]);
  CALKOWITE_LABEL.Caption := Format('Całe miejsce: %d', [DiskSize(0)]);
  _HWND := CreateToolHelp32SnapShot(TH32CS_SNAPALL,0);
0

Wielkie dzięki!!!

0

Nie ma za co.. polecamy się na przyszłość ;) Mam nadzięję, że będzie działać :)

0
PoP_Gniezno napisał(a)
_HWND := CreateToolHelp32SnapShot(TH32CS_SNAPALL,0);
  1. Po cholerę tworzyć migawkę ToolHelp32?
  2. Ten kod nie ruszy pod Windowsach z rodziny NT (np. WinXP) - w nich nie ma ToolHelp32, jego rolę pełni NSAPI.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1