[Turbo Delphi] Pobiernie adresu IP

0

Wiem że ten temat był juz wałkowany ale ja niestety korzystam z Turbo Delphi.NET w którym NIE MA modułu "WinSock" a tym bardziej komponenetów Indy. Co mam zrobić [???] .Czy ktos ma na to pomysł :-/

0

Delphi.NET korzysta z klas .NET, a więc wystarczy kilka minut szukania na MSDN.

Chyba:
http://msdn2.microsoft.com/en[...]em.net.ipaddress.address.aspx (niezalecane)
http://msdn2.microsoft.com/en[...]paddress.getaddressbytes.aspx (+ ToString())
http://msdn2.microsoft.com/en[...]stem.net.dns.gethostname.aspx (nazwa DNS hosta)

0

Wielkie dzięki ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0