[Turbo Delphi] Virtual TreeView - at design time

Odpowiedz Nowy wątek
2007-11-26 21:30

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Witam kolegów

Mam prośbę jak zainstalować komponent VirtualTreeView pod Turbo Delphi tak aby dostepny był na palecie narzędzi.

Próbując zainstalować komponent otrzymuję komunikat " Package C:.......\VirtualTreesD9.bpl can't be installed because it is not a design time package".
Jak zrobić aby można go było zainstalować w design time?

Z góry dzięki za pomoc

Jarek


Jarek

Pozostało 580 znaków

2007-11-26 23:52

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Darmowa wersja Turbo Delphi nie daje możliwości takiego zwykłego instalowania komponentów. Można je tworzyć dynamicznie w kodzie programu.

No chyba że masz wersję Professional ??


Pozostało 580 znaków

2007-11-27 08:31

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Tak, mam właśnie wersję powiedzmy Profesolnal i na takiej wersji można instalować komponenty.

Dodam, że gdzieś ponad rok temu kolega pomógł mi zainstalować komponent VirtualTreeView na drugim komputerze, ale teraz nie potrafię tego zrobić sam.

Moje pytanie dotyczy raczej jak go zainstalować, niż czy się da zainstalować.

Dzięki.


Jarek

Pozostało 580 znaków

2007-12-02 02:35

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0
jarek265 napisał(a)

mam właśnie wersję powiedzmy Profesolnal

Powiedzmy? :P

A co do tematu - zainstaluj pakiet który jest przeznaczony do instalacji, czyli designtime, a nie runtime. Ma on bodajże jedno D na końcu nazwy pliku więcej. ;)


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-12-02 09:07

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0
Nex napisał(a)
jarek265 napisał(a)

mam właśnie wersję powiedzmy Profesolnal

Powiedzmy? :P

No, powiedzmy, przy zastosowaniu programu firmy Lite Aplications można znieść pewne ograniczenia i przekonfigurować program.

Zainstalowałem pakiet design time - działa.

PS.: może ktoś z Was wie jak wyłączyć te przeklęte reklamy na tym portalu, przecież nie idzie napisać postu, co chwila reklama!!!

Dzięki


Jarek

Pozostało 580 znaków

2007-12-02 10:30

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0
jarek265 napisał(a)

No, powiedzmy, przy zastosowaniu programu firmy Lite Aplications można znieść pewne ograniczenia i przekonfigurować program.

Zainstalowałem pakiet design time - działa.

PS.: może ktoś z Was wie jak wyłączyć te przeklęte reklamy na tym portalu, przecież nie idzie napisać postu, co chwila reklama!!!

Dzięki

Jakie reklamy? :P (Ale pamiętam, że mnie też zawsze wkurzały...)

A co do ograniczeń - to nie jest wersja Professional. To jest Explorer ze zmienionym (przy pomocy cracka) głównym plikiem wykonywalnym. Przez co umożliwione jest obejście ograniczeń licencji i używanie pakietów firm trzecich. Ale to nie zmienia faktu, że w Explorer tego robić NIE MOŻNA, pomimo tego, że można. ;)


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-12-02 12:30

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Jak to jakie reklamy, u mnie co trzecie kliknięcie to zamykanie reklam na niniejszym portalu!

A co do Turbo Delphi to słyszałem kiedyś, ze program ze strony Lite Aplications to kiedyś powstał na życzenie Borlanda, ale szybko go zdjęli. Przez ten krótki czas był oficjalny. Nie znam więcej szczegółów.

Pozdrawiam


Jarek

Pozostało 580 znaków

2007-12-03 08:29

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0
jarek265 napisał(a)

Jak to jakie reklamy, u mnie co trzecie kliknięcie to zamykanie reklam na niniejszym portalu!

A co do Turbo Delphi to słyszałem kiedyś, ze program ze strony Lite Aplications to kiedyś powstał na życzenie Borlanda, ale szybko go zdjęli. Przez ten krótki czas był oficjalny. Nie znam więcej szczegółów.

Pozdrawiam

Ten program nie ma nic wspólnego z ludźmi z Borlanda. A gość który robi te modyfikacje (w tym kilka innych) robi to na własną rękę. A legalne to jest - kiedy masz wersję Professional, a wtedy już crack nie jest potrzebny. ;)

Ps. Zostało to zdjęte na prośbę właśnie ludzi z CodeGear pod groźbą kary. Autor nie protestował za długo. :D


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-12-03 08:37

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

A legalne to jest - kiedy masz wersję Professional, a wtedy już crack nie jest potrzebny. ;)

Jaki crack? Ja nie stosowałem żadnego.</quote>


Jarek

Pozostało 580 znaków

2007-12-03 08:55

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0
jarek265 napisał(a)

Jaki crack? Ja nie stosowałem żadnego.

A jednak. Ta... modyfikacja to właśnie crack głównego pliku wykonywalnego BDS. ;)


Program to zbiór zer i jedynek ułożonych tak, żeby denerwować użytkownika.

Pozostało 580 znaków

2007-12-07 11:53

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Nex napisał(a)

Ps. Zostało to zdjęte na prośbę właśnie ludzi z CodeGear pod groźbą kary. Autor nie protestował za długo. :D

Nie protestował bo skitrał odpowiednio tą opcje.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0