Ha! niezłe motywy z kolorowaniem składni PHP

0

Wchodzę se do tego wątku: http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=72511 i nagle zdziwko - widzę kolorki! Już kiedyś też widziałem na forum kolorowy PHP, ale nikt mi nie wierzył i chcieli mnie do wariatkowa zamknąć... ledwo uciekłem... to se mówię teraz: "ha, pozyskam dowód na moją poczytalność"
Oto i on: dowód no. 1.

Ale pamiętałem, że owego czasu po odświeżeniu strony marzenia o kolorowym kodzie PHP prysły jak bańka na wietrze... no ale mając już dowód no. 1 mogłem zaryzykować i wcisnąć tajemniczy przycisk F5... mym oczom ukazał się dość niechciany, lecz spodziewany widok: dowód no. 2.

Owe zjawisko wyjaśnić potrafiłby zapewne tylko "ejdżent Fox Malder", no ale nie będę go budził.

Zwracam uwagę na "&lt;?" w kolorze i "<?" w wersji dla daltonistów. Może to klucz do całej tej misternej zagadki? Któż to wie...

Nie rozwiewając tej magicznej aury żegnam się z Państwem... do uszłyszenia.. gdzieś.. kiedyś..

0

haha, widać że w nocy pisane :D

0

no się zrobiło, najpierw po 4 odświeżeniach a za drugim razem po 22 :D

jestem ciekawy czy to jakaś zależność w kodzie coyote'a czy mały bug w php - że nie zawsze tak samo parsuje :0

a na dowód daję kod który mi coyote wygenerował:

<div class="post"><code><font color="#000000"><br />
<font color="#007700">&</font><font color="#0000BB">lt</font><font color="#007700">;?<br />
</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">=</font><font color="#0000BB">file</font><font color="#007700">(</font><font color="#DD0000">"http://www.polchat.pl/ktokto/?room=NAZWA"</font><font color="#007700">);<br />
</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">=</font><font color="#0000BB">implode</font><font color="#007700">(</font><font color="#DD0000">""</font><font color="#007700">,</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">);<br />
</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">=</font><font color="#0000BB">str_replace</font><font color="#007700">(array(</font><font color="#DD0000">"document.write('"</font><font color="#007700">,</font><font color="#DD0000">"');"</font><font color="#007700">),</font><font color="#DD0000">''</font><font color="#007700">,</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">);<br />
</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">=</font><font color="#0000BB">str_replace</font><font color="#007700">(</font><font color="#DD0000">'&lt;br&gt;'</font><font color="#007700">,</font><font color="#DD0000">"\n"</font><font color="#007700">,</font><font color="#0000BB">$nick</font><font color="#007700">);<br />
print(</font><font color="#DD0000">"&lt;font title=\"$nick\"&gt;NajedĹş tutaj kursorem, aby zobaczyÄ? kto jest na czacie&lt;/font&gt;"</font><font color="#007700">);<br />
?&</font><font color="#0000BB">gt</font><font color="#007700">;</font><br />
</font><br />


signer.php?licz
Zest riddle no. 44 squared.gif
TJabber - stagnacja poreaktywacyjna.

Ostatnio zmodyfikowany: 26-05-[2005] 21:43  przez nav</div> ```

BTW Nie wiem czy ktoś zauważył ale ostatnio nie działają zbyt dobrze te przyciski wszystkie - emotki się nie wstawiają należycie tylko na koniec tekstu - tak samo kiedyś se mogłem zaznaczyć kod i kliknąć "code" a teraz mi się ładuje tylko na koniec ten znacznik :(

0
Adamo napisał(a)

(...)BTW Nie wiem czy ktoś zauważył ale ostatnio nie działają zbyt dobrze te przyciski wszystkie - emotki się nie wstawiają należycie tylko na koniec tekstu - tak samo kiedyś se mogłem zaznaczyć kod i kliknąć "code" a teraz mi się ładuje tylko na koniec ten znacznik :(
Nie zmieniłeś przypadkiem przeglądarki na np. Operę? Bo co do emotek to też tak mam, natomiast znaczniki działają dobrze.

0
Qyon napisał(a)
Adamo napisał(a)

(...)BTW Nie wiem czy ktoś zauważył ale ostatnio nie działają zbyt dobrze te przyciski wszystkie - emotki się nie wstawiają należycie tylko na koniec tekstu - tak samo kiedyś se mogłem zaznaczyć kod i kliknąć "code" a teraz mi się ładuje tylko na koniec ten znacznik :(
Nie zmieniłeś przypadkiem przeglądarki na np. Operę? Bo co do emotek to też tak mam, natomiast znaczniki działają dobrze.

co ty mi tu sugerujesz ? no aż taki głupi to nie jestem ;P

// emotki się mi dobrze wstawiają jak kursorem textowym ruszam klawiaturą a nie myszką

//hmm... -> " 80.55.141.* (.internetdsl.tpnet.pl, 192.168.2.) Mozilla/5.0 (Spie****; Firefox/1.9.9; Glupi Fiut z ciebie !)" - nieładnie... - M

// ładnie - nie lubię osób które mi się gapią czym przeglądam net ;P

0

To emotki powinny sie wstawiac tam gdzie jest karetka?
Nigdy bym na to nie wpadl, bo mi sie emotki i znaczniki wstawiaja na koniec...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1